Generalul Ciucă la Ceremonia de schimbare a comenzii SACEUR

Cel mai important comandant militar al României a participat la ceremonia  de schimbare a comenzii Forțelor Aliate din Europa (SACEUR). Noul comandant este generalul Tod Wolters, un militar care cunoaşte foarte bine România şi poziţia importantă pe care ţara noastră o deţine pe Flancul de Est al NATO. Generalul Wolters a vizitat de două ori ţara noastră şi se cunoaşte foarte bine cu generalii Ciucă şi Anastasof.

Generalul Ciucă la schimbarea comenzii SACEUR

Șeful Statului Major al Apărării, generalul Nicolae Ionel Ciucă, a participat astăzi, 3 mai, la ceremonia de schimbare a comenzii Forțelor Aliate din Europa (SACEUR), desfășurată în Mons, Belgia, precizează un comunicat de presă primit de la SMAp.

Generalul Curtis M. Scaparrotti, în dubla sa calitate de Comandant Suprem al Forțelor Aliate din Europa (SACEUR) și Comandant al Comandamentului Forțelor Armate ale Statelor Unite ale Americii din Europa (US EUCOM), a susținut interesele și inițiativele României în cadrul NATO, precum și eforturile de implementare a acestora în cadrul arhitecturii de securitate euro-atlantice.

Generalul Tod Wolters

Generalul Tod D. Wolters a fost numit în funcția de Comandant Suprem al Forțelor Aliate din Europa (SACEUR). Generalul Wolters a îndeplinit funcțiile de comandant al Comandamentului Aerian Aliat de la Ramstein şi al Forţelor Aeriene ale Statelor Unite în Europa și Africa.

Participarea la activitate a fost un bun prilej de promovare a României ca pilon de securitate în flancul sud-estic al NATO, precum și în demersurile naționale actuale privind cooperarea forțelor armate române cu forțele armate americane, în format bilateral, aliat și multinațional. Totodată, evenimentul a asigurat cadrul formal și informal pentru interacțiunea cu personalități din zona politico-militară a statelor cu parteneriate strategice cu SUA.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

*

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress