Lăsaţi Armata României în pace!

Lăsaţi Armata României în pace şi nu vă mai folosiţi de militari în scopuri şi pentru promovare politică. Este rugămintea ma ca jurnalist, fost corespondent de război în Kosovo, Bosnia-Herţegovina, Afganistan şi Irak.

Este imoral şi cred eu ilegal să se folosească imaginea Armatei României în campanie electorală. Ţine şi de bun simţ, nu doar de legalitate.

Este o rugăminte pe care eu o adresez pentru orice partid, pentru orice candidat la alegeri: lăsaţi în pace Armata României. Ajunge cât de mult a fost afectată imaginea Armatei României de politic.

Chiar nu contează persoana sau partidul politic. Este în afara legii să politizezi, să impui de la o tribună, în mod organizat, în faţa trupelor, un discurs politic.

Politizarea Armatei României: ILEGALĂ

Să te afişezi şi să ţii discursuri în faţa trupelor atunci când eşti în campanie electorală este imoral şi cred eu este şi ilegal. Nu contează persoana, nu cotează partidul. Vă rog ca cetăţean, ca jurnalist: lasaţi armata departe de implicaţiile şi mai ales de campania politică.

Eveniment militar colorat politic

03 Mai 2019- Sărbătorirea a 100 de ani de la înfiinţarea Regimentului 39 Artilerie.

La sediul Batalionului 32 Cercetare Supraveghere ,,Mircea” s-a organizat o ceremonie militară şi religioasă cu depuneri de coroane şi jerbe de flori cu prilejul sărbătoririi a 100 de ani de la înfiinţarea Regimentului 39 Artilerie.

Programul manifestării a inclus slujba religioasă, alocuţini ale invitaţilor, depuneri de coroane de flori, defilarea gărzii de onoare, precum şi vizitarea platformelor de instruire prezentate de militarii Batalionului 32 Cercetare Supraveghere ,,Mircea”.

Discurs PSD Armata

Alocuţiuni ale „invitaţilor”

Printre „alocuţiunile invitaţilor”, în plină campanie electorală pentru europarlamentare, un candidat şi-a prezentat discursul.

Măsurile de DEPOLITIZARE A ARMATEI au fost impuse după 1990 şi sunt parte din programul României de integrare în NATO. Mai multe legi susţin şi IMPUN această depolitizare.

Ilie Ceauşescu ultimul comandant politic din Armata României

Generalul Ilie Ceauşescu a fost ultimul lider politic din fruntea Armatei României. Înainte de 1989 exista în orice unitate militară, pe lângă comandant, un lider politic. Toţi comandanţii politici se subordonau fratelui lui Nicolae Ceauşescu: Ilie Ceauşescu.

Aderarea la NATO a impus printre cele mai importante măsuri pentru Armata României: DEPOLITIZAREA.

1 Comment
  1. Reply
    Andrei mai 5, 2019 at 2:05 pm

    Artileristii romani nu cred ca aveau nevoie sa le fie introdusa aceasta bomba a gramaticii in cazarma?

Leave a reply

*

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress