Întâlniri ale generalului Nicolae Ciucă în SUA

Generalul Nicolae-Ionel Ciucă, șeful Statului Major al Apărării, a avut o întrevedere pe 25 septembrie cu generalul Richard D. Clarke, comandantul Comandamentului Forțelor pentru Operații Speciale al SUA (US SOCOM), la sediul comandamentului.

Cei doi oficiali au dezbătut subiecte legate de continuarea procesului de transformare și modernizare a forțelor pentru operații speciale, coordonarea și creșterea interoperabilității în cadrul misiunilor desfășurate în Afganistan și Irak, precum și cooperarea privind dezvoltarea capabilităților specifice modului de acțiune comprehensiv al forțelor speciale .

De asemenea, în timpul întâlnirii au fost abordate și subiecte referitoare la participarea la activități de instruire în comun ale militarilor români și americani, adaptarea procesul de educație și de instruire al operatorilor FOS la climatul și contextul de securitate internațional, cât și despre situația mediului de securitate în regiunea Mării Negre și provocările de securitate la nivelul Alianței Nord-Atlantice în teatrele de operații unde acționăm împreună, se precizeaza intr-un comunicat de presă primit de la SMAp.

US SOCOM planifică Operații Speciale și conduce Forțele pentru Operații Speciale americane, activând ca parte a forțelor întrunite sau în sprijinul acestora pentru a sprijini operațiile și acțiunile SUA pe tot globul. USSOCOM a sprijinit procesul de transformare a forțelor pentru operații speciale române, prin consilierea și asistarea pe parcursul procesului de înființare a Comandamentului Forțelor pentru Operații Speciale (CFOS) din România.

Tot în Statele Unite, Generalul Nicolae Ciucă, șeful Statului Major al Apărării, s-a întâlnit în Baza Aeriană MacDill din Tampa cu generalul Kenneth F. McKenzie Jr., comandantul Comandamentului Central (USCENTCOM).

Discuțiile au vizat subiecte referitoare la situația de securitate din regiunea extinsă a Mării Negre, misiunile militarilor români din Afganistan, precum și cooperarea forțelor armate române cu forțele armate americane, în format bilateral, aliat și multinațional, în cadrul parteneriatului strategic dintre cele două țări.

Programul vizitei șefului Statului Major al Apărării în SUA cuprinde și o serie de întrevederi cu șefi de structuri centrale ai armatei americane, la Washington.

Generalul Niacolae Ciucă urmează să se întâlnească şi cu comandantul Infanteriei Marine a SUA.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

*

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress