Ucraina primește un nou pachet de asistență

Un nou pachet pentru Ucraina de asistență de securitate a afost de Statele Unite. Pentru prima dată Pentagonul va furniza drone de cercetare ScanEagle.

Departamentul Apărării din Statele Unite ale Americii a anunțat autorizarea unei noi retrageri prezidențiale în cadrul asistenței de securitate în valoare de 775 milioane de dolari pentru a satisface nevoile critice de securitate și apărare ale Ucrainei. Această autorizație este cea de-a nouăsprezecea retragere de echipamente de către Administrația Biden din inventarele Pentagonului pentru Ucraina din august 2021.

Vor fi expediate Kievului rachete suplimentare pentru sistemele HIMARS alături de 16 piese de artilerie Howitzer de 105 milimetri cu 36.000 de proiectile pentru aceste obuziere. Sunt tunuri similare cu cele oferite ca asistență de securitate de Marea Britanie.

Pentru prima dată sprijinul pentru Ucraina include 15 sisteme aeriene fără pilot ScanEagle care ar putea fi folosite pentru a localiza forțele ruse. Aceste drone por zbura la altitudini de până la 6000 de metri cu o autonomie de 18 ore. ScanEagle pot fi echipate cu o varietate de senzori, inclusiv camere electro-optice și cu infraroșu, și poate furniza informații utilizatorilor folosind transmisii de date criptate.

Deosebit la acest tip de dronă este că poate fi lansată prin catapultare, oferind utilizatorilor mai multă flexibilitate decât unele dintre sistemele de supraveghere mai mari care au nevoie de mai multă infrastructură pentru decolare și utilizare.

Ajutorul recent include 40 de vehicule blindate rezistente la mine MRAP, 50 de blindate ușoare HMMWV, 1500 de rachete ghidate optic, 1000 de rachete mobile Javelin, sisteme de comunicații criptate și echipamente de vedere pe timp de noapte.

În plus, pachetul de asistență include rachete dedicate identificării și distrugerii surselor de emisie radio. În principal, aceste muniții sunt folosite pentru a distruge radarele terestre ale inamicului dar și pentru a lovi sistemele de apărare aeriană S-300 și S-400. Scopul principal al acestui tip de rachetă este de a afecta apărarea antiaeriană a inamicului. Aceste rachete pot purta și bombe fragmentare pentru a distruge pozițiile de comandă, lansatoarele de rachete, radarele și alte componente pentru a garanta distrugerea sistemelor anti-aeriene.

În total, Statele Unite au furnizat aproximativ 10,6 miliarde de dolari în asistență de securitate pentru Ucraina de la începutul administrației Biden. Din 2014, Statele Unite au susținut Kievul, în total, cu peste 12,6 miliarde de dolari în asistență de securitate.

Tags:

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

*