Armată

Onor la ministrul apărării

Onor la ministrul apărării – sursa foto bistriteanul.ro. Militarii bistriţeni pe care i-am întâlnit pentru prima dată în Kandahar, în iarna 2002-2003, când îi înlocuiau pe scorpionii roşii, au avut ceremonia de repatrire dintr-o nouă misiune executată în Afganistan. La Bistriţa, şoimii carpaţilor i-au acordat onorul ministrului apărării naţionale Gabriel Leş. Batalionul 812 infanterie de la Bistriţa este cea de-a doua unitate care a primit un cognomen de luptă după ce Batalionul 26 infanterie a fost botezat de americani în Kandahar cu cognomenul „Scorpionii roşii”. Asta spune multe dar mai ales aminteşte că aceşti bravi militari au fost deschizători de misiuni şi au avut o contribuţie esenţială în cadrul eforturilor de integrare în NATO.

Conform Regulamentului onorurilor și ceremoniilor militare, aprobat prin ordin de ministru, onorul militar este forma solemnă de salut prin care o formaţie, subunitate, unitate sau mare unitate militară îşi exprimă respectul față de persoanele oficiale participante la o ceremonie. Persoanele oficiale nu au însî vreo obligaţie stabilită prin lege pentru a răspunde acestui onor acordat de militarii.

Ministrul gabriel les Soimii Carpatilor

Onor la ministrul apărării

O zicală atribuită fotoreporterilor spune că „o fotografie face cât o mie de cuvinte”. Din acest motiv nu voi comenta fotografia ce însoţeşte acest articol. De altfel este şi greu de comentat.

Voi preciza însă că militarii defilează şi acordă onorul tribunei în care se află ministrul apărării Gabriel Leş. Fiind cel mai înalt demnitar politic care participă la ceremonie se poate spune că militarii bistriţeni îi acordă onorul ministrului apărării naţionale. Colegii mei de la global-def.com pun o întrebare: ar trebui ministrul Gabriel Leş să îşi ceară scuze?

 

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

*

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress