ActualitateArmată

Ofiţer român decedat în Mali

Colonelul Cornel-Gheoghe Trifu, atașat al apărării român în Republica Algeriană Democratică și Populară, cu extindere în Republica Mali, aflat în misiune oficială în Bamako, Mali, a decedat, astăzi, 4 martie, în camera de hotel în care era cazat.

Din primele date, ofițerul a decedat în cursul acestei dimineți, din cauze naturale. Cazul este cercetat, conform procedurilor, de autoritățile judiciare maliene.

Cauzele decesului vor fi stabilite cu exactitate după efectuarea autopsiei, care se va realiza la Spitalul Gabriel Touré din Bamako, informează MApN într-un comunicat de presă.

Ofiţer român decedat în Mali

Ofițerul, în vârstă de 51 de ani, activa în Ministerul Apărării Naționale din anul 1989. Era veteran al teatrului de operaţii Afganistan, şi, anterior acreditării ca atașat român al apărării la Alger, a activat ca ataşat al apărării adjunct al României în Republica Franceză.

A fost decorat cu Ordinul Virtutea Militară în grad de Comandor, cu însemn de război, pentru militari.

Era căsătorit și avea un copil.

Reprezentanții Ministerului Apărării Naționale au demarat demersurile prin care să fie permisă, după finalizarea procedurilor de cercetare impuse de legislația maliană, repatrierea trupului neînsuflețit al militarului.

Conducerea M.Ap.N. își exprimă profundul regret pentru această pierdere și transmite condoleanțe familiei îndoliate.

România va participa la misiunea ONU din Mali

Reamintim că România va participa din luna octombrie la misiunea ONU de stabilizare a situaţiei din Republica Mali cu un detaşament al forţelor aeriene.

Ministrul apărării naţionale Gabriel Leş a precizat că până în octombrie vor fi modernizate şapte elicoptere militare din care 4 vor participa la misiunea ONU din Republica Mali. Celelalte 3 elicoptere din cele 7 modernizate vor constitui rezerva detaşamentului care va pleca în misiunea ONU din Mali.

Detaşamentul va fi format din aproximativ 120 de militari care vor asigura strict misiuni de evacuare medicală, transport de trupe şi echipamente şi vor asigura sprijinul logistic necesar cu cele 4 elicoptere.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

*

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress