ActualitateArmată

Generalul Daniel Petrescu decorat de preşedintele Poloniei Andrzej Duda

Generalul-locotenent Daniel Petrescu, prim-locţiitor al șefului Statului Major al Apărării, a participat ieri la ceremonia organizată de Ambasada României în Varșovia cu prilejul marcării a 100 de ani de relații diplomatice între România și Polonia.

În cadrul ceremoniei, generalul-locotenent Daniel Petrescu a fost decorat cu „Ordinul pentru merit al Republicii Poloneze în grad de comandor” de către Președintele Poloniei Andrzej Duda.

Decorarea unui general român de către Președintele Poloniei reprezintă recunoașterea la nivel bilateral a importanței dimensiunii militare a parteneriatului strategic româno-polonez și contribuie, totodată, la promovarea intereselor României în mediul internațional, informează Statul Major al Apărării într-un comunicat de presă.

Cooperarea militară dintre armatele celor două țări este una foarte strânsă, Armata României participând în Polonia cu un detaşament de apărare antiaeriană ca parte componentă a grupului de luptă NATO condus de către SUA, iar Polonia participă cu un detaşament în compunerea Batalionului 26 Infanterie „Neagoe Basarab” din cadrul Brigăzii Multinaţionale Sud-Est de la Craiova.

Posibil viitor şef al Statului Major al Apărării

Potrivit legislaţiei în vigoare şi funcţiei e care o deţine în prezent, generalul-locotenent Daniel Petrescu este principalul candidat pentru a prelua de la 1 ianuarie 2020 funcţia de şef al Statului Major al Apărării.

Cel mai probabil generalul Daniel Petrescu va comanda şi parada de 1 Decembrie organizată de Ziua Naţională a României, potrivit unei cutume impuse în ultimii 4 ani de actualul şef al Statului Major al Apărării, generalul Nicolae-Ionel Ciucă.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

*