DEFENDER-Europe 20: cel mai mare exerciţiu aliat în 2020

Comandamentul SUA din Europa şi Departamentul Armatei SUA au anunţat cea mai mare desfăşurare de forţe americane în Europa pentru cel mai amplu exerciţiu militar din ultimii 25 de ani.

DEFENDER-Europe 20 şi activităţile conexe vor creşte va crește capacitatea de reacţie și interoperabilitatea strategică prin exercitarea capacității militare de a desfășura rapid o forță și echipamente de luptă credibile din Statele Unite în Europa. SUA vor simula împreună cu aliaţii şi partenerii din Europa răspunsul rapid la o criză potenţială.

„DEFENDER-Europe 20” confirmă faptul că angajamentul SUA față de NATO și apărarea Europei rămâne neclintit, precizează un comunicat de presă primit de la Comandamentul SUA în Europa.

Exercițiul „DEFENDER-Europe 20” se va desfășura în perioada februarie 2020 – august 2020, iar perioada lui maximă este programată în perioada aprilie – mai 2020. Mişcările de trupe şi echipamente vor avea loc între februarie şi iulie 2020.

Defender Europa 2020

Foto spiegel.de

37.000 de militari vor participa la DEFENDER-Europe 20

La exerciţiu ar urma să participe 37.000 de militari din 18 țări. Dintre aceștia, 20.000 vor fi militari americani trimiși în Europa special pentru acest exercițiu, iar alți 9000 de americani care participă la exercițiu vor proveni din trupele staționate permanent în Europa.

De asemenea, 20.000 de elemente de tehnică militară vor fi trimise din SUA în Europa, în cadrul acestui exercițiu.

Pe lista țărilor participante se află Belgia, Canada, Cehia, Danemarca, Estonia, Finlanda, Franța, Georgia, Germania, Ungaria, Italia, Letonia, Lituania, Olanda, Polonia, Spania, Marea Britanie și SUA. Dintre aceste 18 țări, 10 sunt menționate și ca țări gazdă ale exercițiului. Cel puțin până în acest moment, România nu este anunţată pe lista țărilor participante.

Dintre țările participante, un rol esențial va avea Germania, prin care vor trece ample formațiuni militare. De aceea, Germania va asigura „convoaie suport” și va construi o nouă facilitate militară în zona Lüneburg Heath (Landul Saxonia Inferioară).

Statele Unite, care au cea mai importantă participare la exercițiu, vor trimite un cartier general de divizie, trei unități de luptă de nivel brigadă blindată, o brigadă de artilerie și una de sprijin – toate din cadrul Forțelor Terestre. De asemenea, vor participa militari americani din Forțele Aeriene, din Forțele Navale și din Infanteria Marină.

Defender Europe

Foto U.S. Army Europe

Exersarea capacităţii de proiectare a forţelor

„A fi pregătiţi nu înseamnă doar a avea forțele și capacitățile potrivite pe tot teatrul de operaţii, ci presupune să ne exercităm capacitatea de a primi și integra rapid forțele cu efectivele noastre și cu cele ale aliaților și partenerilor noștri”, a declarat generalul locotenent Christopher Cavoli, comandantul forţelor SUA din Europa. „Este important să ne exersăm capacitatea de a ne proiecta forţele în momentul potrivit şi prin reacţia noastră să îi reasigurăm pe aliaţi că suntem pregătiţi să respingem orice aliat” – a mai declarat comandantul american citat de eur.army.mil.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

*