Cea mai mare parada militara de dupa Revolutie

Ziua Nationala a Romaniei va fi marcata si in acest an printr-o parada militara, in zona Arcului de Triumf din capitala. Vor participa efective din Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Afacerilor Interne, Serviciul Român de Informaţii şi Serviciul de Protecţie şi Pază precum si subunitati din alte state NATO. Va fi cea mai mare defilare din ultimii 20 de ani, cu un buget mai mare decat cele alocate pentru manifestarile similiare din ultimii ani. Repetiţiile pentru antrenament vor avea loc în bazele armatei, iar pe Bulevardul Kiseleff va fi întreruptă circulaţia doar vineri, 29 noiembrie, cand va avea loc doar o trecere de exercitiu pe sub Arcul de Triumf, intre orele 9 si 11 dimineata. Spre deosebire de anii trecuţi, antrenamentele efectivelor militare care vor participa la parada se executa pe terenurile administrate de Armata din cartierul Ghencea, unde s-a desfasurat o repetitie si in aceasta dimineata.
Parada 1 decembrie 2013Patru state NATO vor participa cu efective militare la defilarea de 1 Decembrie din acest an: Statele Unite, Franta, Turcia si Polonia. Fortele Aeriene Romane vor participa la parada din acest an cu aproximativ 30 de aeronave: elicoptere, aeronave de lupta si de transport mediu si lung curier.
La fel ca in ultimii doi ani, alaturi de cele trei categorii de forte (terestre, navale si aeriene) vor defila si militarii din Brigada Informatii de la Buzau si subunitati din cadrul Brigazii de Forte pentru operatii speciale de la Targu Mures.
In acest an, parada va fi comandata de generalul Catalin Tomescu un veteran al teatrului de operatii Irak. In ultimii doi ani defilarea de 1 Decembrie, pe sub arcul de Triumf, a fost comandata de comandantul Diviziei 1 Bucuresti, generalul-maior Nicolaie Dohotariu (2012) si de comandantul Diviziei 2 Getica, generalul-maior Nicolae Ciuca (2010, 2011).

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

*

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress