Vecerniile Radio-TV: 25 octombrie

Este greu sa le spui unor cetateni ca invatamantul obligatoriu isi are rostul sau. Mult mai greu este sa ii convingi ca Radioul Public are menirea sa pentru promovare permanenta a culturii si o taxa aproape infima contribuie semnificativ nu doar la o independenta editoriala ci si la diseminarea permanenta a culturii pe toate canalele SRR. Cand utilizezi aceste „parghii” ca unealta electorala este cum i-ai explica in zilele de azi copilui tau de ce e bine sa mai citeasca din cand in cand o carte. Sau sa nu citeasca… Pentru ca unii ne vor prosti.

Ce sperante sa mai avem in aceste coditii de la clasa politica? Nu doresc sa aduc si alte argumente in discutie pentru ca politicienii nu le pot intelege pentru ca au alte interese: cu totul diferite de sustinerea culturii si produselor culturale, sustinerea unor produse editoriale bine conturate si excelent „livrate” catre cetatenii acestei tari.


Vin alegerile si, in acest an, pentru a fi populari, politicienii sunt extrem de interesati sa taie o taxa a bunului simt cultural: taxa radio. Anul viitor jurnalistii profesionisti de la Radio Romania vor fi functionari publici si ulterior slugi editoriale ale Guvernului. Iar de proiecte culturale nu va mai fi vorba: niste contabili de la ministere vor decide.

Vom vota cum vom vota dar cultura unde va ramane in prioritati? Cum vom mentine un echilibru de promovare a culturii, a stirilor corecte si de interes?

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

*

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress