Este declaratia facuta astazi de presedintele Comisiei de cultura si mass-media din Senat, dl Georgica Severin. Domnia sa dorind sa precizeze ca dl Moise nu reprezinta opinia unor jurnalisti, ca nu poate vorbi din calitatea sa profesionala despre libertatea presei. Cu atat mai putin, in opinia cunoscutului parlamentar, un conflict de munca tehnic nu poate fi transoformat intr-o problema de libertate a presei, dus in institutii internationale pentru ca fostul sef al pompierilor este in conflict cu directorul general (al SRR). Mai jos o sa regasiti si declaratiile unor parlamentari (format audio) despre petitiile dlui Adrian Valentin Moise.
Ce este nou… Noul Presedinte-Director General al SRR a fost votat astazi de plenul reunit al parlamentului (353 de voturi pentru si 14 impotriva), confirmand rezultatele obtinute in primul mandat de acest manager general al Radioului Public. Iar noul Consiliu de Administratie al SRR a fost votat cu un scor similar de parlamentari. Este o recunoastere directa pe care alesii romanilor o dau atat fostului CA cat si pentru noul CA, tinand cont ca 6 dintre reprezentantii din vechiul CA se regasesc in actualul Consiliu de Administratie. Rezultatele actuale sunt parte a unei echipe: CA si CD, Comitet Director din care am facut si eu parte pe palierul editorial unde s-au obtinut rezultate remarcabile in ultimul an si jumatate. Rezultate inregistrate de „Echipa Miculescu” in care ma includ, cu responsabilitati de cercetare, dezvoltare si strategie editoriala pentru Societatea Romana de Radiodifuziune. O echipa coordonata de un adevarat manager, un om carismatic care poate sustine in continuare strategiile economice si de dezvoltare editoriala ale SRR. Sunt mandru si nu ascund asta ca am lucrat cu Ovidiu Miculescu, ca am invatat enorm din experienta acestui manager, experienta ce s-a suprapus peste tot ceea ce am putut acumula pe niveluri diferite in SRR in ultimii 25 de ani.
Ce pot sa spun este ca nici in aceasta zi nu am fost scutiti de presiunile facute de domnul Adrian Valentin Moise, pe directii diferite la Parlament, pentru a obstructiona in primul rand confirmarea celor 683 de voturi ale salariatilor SRR si, in context general, de a sicana si impiedica cursul firesc al lucrurilor pentru bunul mers al Societatii Romane de Radiodifuziune. Si, pentru „a nu avea vorbe la proces”, voi reda mai jos cateva dintre opiniile parlamentarilor, ale senatorilor si deputatilor din Comisiile de cultura si mass-media. Dupa ce in aceste comisii a ajuns o noua petitie (a nu stiu cata) din partea dlui Adrian Valentin Moise.
Pareri clare, certe si pertinente ale parlamentarilor…
Senatorul PDL Marius Pascan, membru al Comisiei de cultura, ca raspuns la ultima sesizare trimisa de dl Moise in Parlament: „Noi trebuie sa respectam alegerile salariatilor SRR, ele sunt valide, au desemnati reprezentanti in CA… Noi nu avem ABSOLUT niciun temei pentru a nu-i valida”:
Madalin Voicu, PSD, membru remarcant al Comisiei de Cultura… „Domnul Moise, fost membru in Consiliul de Administratie [al SRR – n.n.] de profesie procesoman, un personaj care prin dezechilibrul pe care il creeaza… si l-a creat… si speram sa nu-l mai creeze in aceasta institutie, reuseste sa pacaleasca anumite paliere ale justitiei, incercand sa preseze, sa creeze dezordine si sa intrerupa parcursul normal al acestei institutii”.
In fine, presedintele Comisiei de cultura din Senat, Georgica Severin declara si este foarte important de ascultat si de citit… „Din punctul de vedere al comisiei noastre, un conflict de munca tehnic nu poate fi transofrmat intr-o problema de libertate a presei. Si [nu] dus in institutii internationale pentru a arata ca libertatea presei din Romania are de suferit pentru ca seful pompierilor, sau fostul sef al pompierilor este in conflict cu directorul general. […] Cred ca ar fi cazul sa se adreseze Uniunii Internationale a Pompierilor… dar nu e vorba de liberatea presei”.
Pentru toate cele afirmate mai sus am argumentat cu fisiere sonore din Parlament. Care vorbesc de la sine despre domnul Adrian Velentin Moise.
Noul Consiliu de Administratie:
Grupul parlamentar PSD: Mirela Ioana Fugaru, Ilie Virgil Daniel, Ruxandra Săraru, ca membri titulari, şi Theodoru Maria Denise, Ghişa Lavinia Nicoleta şi Bârlibescu Ştefania, ca membri supleanţi.
PDL: Radu F. Alexandru pentru CA al SRR, ca membru titular, iar ca supleant pe Chiorean Alexandru.
Din partea Administraţiei Prezidenţiale: Maria Ţoghină. Iar din partea PNL, Alexandru Ducu Bertzi, ca membru titular, si ca supleant, Alexandru Muraru.
Grupul minorităţilor naţionale – Ana Florea, iar ca supleant, pe Maria Dobrescu.
Grupul parlamentar al UDMR membru titular Demeter Andras Istvan, iar ca supleant, pe Agoston Hugo.
Grupul parlamentar PC: Alina Stanciu şi ca supleant pe Monica Ghineţ.
Executivul l-a propus pe Ovidiu Miculescu, ca membru titular, iar ca supleant, pe Gabriel Croitoru.
Din partea angajaţilor SRR, au fost votati de Parlament ca membri titulari Nicoleta Viorica Balaci şi Adrian Doroş, iar ca supleanţi, Marius Dorian Tănase şi Mihai Maiorescu.
Grupul PP-DD: Alexandra Dumitraşcu.