Forta GRU a Rusiei

Unitatile GRU sunt extrem de active de cateva luni. Si actioneaza atat in apropierea Ucrainei cat si in zona Siriei si a Irakului. Nimic nu este intamplator… Insa ceea ce s-a intamplat cu avionul malaezian reprezinta o actiune planificata si coordonata de un colonel GRU, potrivit informatiilor cuantificate in ultimele 48 de ore. Cu o diferenta foarte mica intre ceea ce face Al Qaeda si atacul recent din vestul Ucrainei. Mai mult decat atat, in ultima perioada se sustine de catre analisti ca atat actiunea din vestul Ucrainei cat si ceea ce se intampla (in Siria si Irak) cu Statul Islamic sunt actiuni coordonate de GRU.
In emisiunea Euroatalantica, la Radio Romania Actualitati, am amintit de aceste actiuni ale GRU.
Acum, la scurt timp dupa doborarea avionului malaezian, se vorbeste despre implicarea unui colonel GRU.

Ce este GRU?

GRU este principala structura de intelligence externa a Armatei Rusiei, cu componente de informare dar si cu unitati luptatoare foarte bine pregatite (Гла́вное разве́дывательное управле́ние). Denumirea completa este de Directoratul Principal de Informatii al Statului Major General al Fortelor Armate ale Federatiei Ruse. Este cea mai mare structura de intelligence a Rusiei. Din 1997 s-a implicat in diferite misiuni, mai ales in afara granitelor Rusiei, ca directie succesoare a KGB. Important: GRU comanda 25.000 de trupe Spetsnaz (din 1997) organizate in mai multe brigazi.

GRU este cel mai nou jucator global si unul dintre cei mai puternici actori militari atat in Europa cat si in Orientul Mijlociu.

 Proiectele GRU pe termen mediu

 Impreuna cu brigazile de luptatori Spetsnaz, GRU reprezinta forta de elita externa a Rusiei. Si aceasta masinarie de intelligence sustinuta de trupe specializate a fost pusa in functiune…

SpetsnatzLa nivelul Europei de Est doar doua tari pot combate aceasta forta: Polonia si Romania. Tocmai de aceea granitele celor doua aliate vor fi stranse intr-o operatiune complexa in incercarea de a anihila cele mai importante redute ale Occidentului European. Precum un sarpe, GRU va submina mai intai informational si informatic cele doua structuri similare ale Poloniei si Romaniei si apoi, daca va reusi in aceasta operatiune, intentioneaza sa preia controlul informational intern in cele doua tari pe diferite paliere. Doar Romania si Polonia au structuri similare de tip intelligence militar + forte luptatoare atasate, unitati similare cu GRU. Tocmai de aceea GRU anticipeaza ca principale forte oponente sunt structurile militare de lupta sustinute de intelligence din Romania si Polonia. In cazul Romaniei: Brigada de informatii de la Buzau sustinuta de Brigada de la Targu Mures, cu o intrinseca legatura operativa si de structuri.

In prezent GRU conduce o campanie operativa pe palierul informatic si informational in Romania si Polonia, cu atacuri pe directiile principale Ucraina, Republica Moldova si Tarile Baltice.

In paralel, pentru a distrage atentia de la evolutia din Ucraina si de la operatiunile in desfasurare in Estul Europei, la granitele de est ale Ucrainei, GRU alimenteaza inclusiv Statul Islamic din Irak si noile evolutii din acea regiune.

Intr-un asalt fara precedent, parca pentru a lovi „Doctrina Monroe”, in intentia de a „contracara” avansul vestului spre Rusia din ultimele decade, Moscova porneste o campanie sustinuta, tot de GRU, pe directia Americilor… Cuba va fi „scutita” si iertata de datoriile istorice de dupa 1990 intr-o mare proportie (Rusia va sterge 30 de miliarde de dolari din aceasta datorie istorica) si in continuarea acestei actiuni bine definite pe termen mediu, Rusia doreste intarirea relatiilor directe cu Venezuela. Bref: acces neconditionat pentru Flota Militara Rusa in porturile din Cuba si Venezuela.

Romania este unul dintre obiectivele permanente ale GRU. Iar razboiul informatic si informational se bazeaza inclusiv pe preluarea unor pachete majoritare de actiuni in corporatiile de telefonie mobila Vodafone si Orange si in sistemul de televiziuni prin cablu. Primii pasi au fost deja incercati, dar GRU s-a lovit de generali romani in rezerva care detin controlul unor retele importante de comunicatii. Peste acest control direct, GRU se lupta cu structurile romanesti de intelligence, in linia intai aflandu-se nu SRI si STS ci DGIA, singura structura nepolitizata si independenta ce actioneaza doar in interesul apararii nationale. Diverse si diferite companii romanesti sau internationale reprezinta de fapt interesele GRU.

 Precizez, pentru a nu avea probleme dupa publicare, ca acest articol este/nu este un pamflet. Iar informatiile prezentate de mine reprezinta/nu reprezinta o fictiune bazata pe fotografii de pe internet.

 

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

*

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress