Armată

Neptune Shield 2022

NATO desfăşoară un exerciţiu militar la care participă un portavion şi o navă de asalt amfibiu din Statele Unite, efective şi tehnică de luptă din 19 ţări aliate inclusiv din România. Avioanele de luptă aliate vor acţiona integrat cu forţe terestre pentru a simula un complex asalt amfibiu.

Neptune Shield 2022

Statele aliate se antrenează în operaţii combinate într-un complex exerciţiu militar care se desfăşoară până la sfârşitul acestei luni în Mările Mediterană, Egee şi Baltică. Participă la această aplicaţie capacităţi expediţionare pentru lovituri militare în zone terestre, maritime şi aeriene. La exerciţiul Neptune Shield participă şi portavionul Harry S. Truman, aflat în prezent în apele Mării Meditarane dar şi nava americană de asalt amfibiu Kearsarge din Marea Baltică. Vor fi implicate 19 state din NATO, inclusiv România.

Activitatea se concentrează pe însuşirea complexităților de comandă şi control integrate pentru un grup de atac de transport, un grup pregătit de asalt amfibiu și o unitate expediționară marină în cadrul unei operaţiuni combinate aliate.

Generalul Tod Wolters, comandantul Comandamentului Suprem Aliat din Europa susţine că acest exerciţiu va consolida unitatea în interiorul NATO. „Astfel de aplicaţii militare ca Neptun Shield susţin integrarea perfectă a capacităţilor de lovituri maritime pentru a sprijini descurajarea şi apărarea”, a declarat generalul Tod Wolters, adăugând că „se va face tot ce este necesar pentru a proteja Alianţa”.

Pe timpul exerciţiului, care va include mai multe etape de antrenament, avioanele de luptă aliate vor acţiona integrat cu forţele terestre pentru a oferi sprijin aerian apropiat sub comanda unui Centru Întrunit de Atac Coordonat. Acest comandament reprezintă o legătură importantă între unitățile terestre și mijloacele aeriene de luptă, permițând misiunilor de sprijin aerian apropiat să susțină obiective comune. În paralel, aeronavele de realimentare ale Aliaților vor îndeplini misiuni critice de activare pentru a alimenta avioanele în timpul zborului.

Referindu-se la exerciţiul Neptune Shield, secretarul de presă al Pentagonului, amiralul în rezervă John Kirby, a declarat că această activitate îmbunătăţeşte ritmul şi flexibilitatea de comandă şi control a forţelor navale şi de asalt amfibiu ale Flotei a Şasea a Statelor Unite, Grupului de atac şi transport Harry S. Truman care operează în Marea Mediterană, a Grupului de asalt Amfibiu Kearsarge care operează în Marea Baltică împreună cu Grupul 22 expediţionar de infanterie marină.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

*