Misiune anti-ISIS împiedicată de Rusia în Siria

Aeronave rusești care operează în Siria au pus în pericol o misiune a Statelor Unite împotriva organizației teroriste Stat Islamic. În mod similar cu acțiunea din luna martie, deasupra Mării Negre, avioanele rusești au încercat să doboare drone americane. Au fost înregistrate două incidente diferite în ultima săptămână în zona Siriei.

Misiunile Statelor Unite derulate împotriva ISIS nu pot fi descurajate de comportamentul neprofesionist al militarilor ruși, este de părere secretarul de presă al Pentagonului, generalul de brigadă de forțe aeriene Patrick Ryder. Declarația survine după ce avioane rusești au hărțuit recent aeronave ale Statelor Unite care executau o misiune în Siria. Avioanele de vânătoare SU-35 au hărțuit trei aeronave americane fără pilot MQ-9 care desfășurau o misiune împotriva țintelor ISIS. Ryder a condamnat interacțiunea ca fiind „un comportament clar neprofesionist și nesigur din partea rușilor”. Ne-ați mai auzit spunând că ne concentrăm în Siria doar pe misiunea de înfrângere a ISIS și că aceasta va continua să fie concentrarea noastră”, a spus general american, făcând apel la militarii ruși să înceteze acest tip de comportament nesăbuit și să se comporte ca aviatori profesioniști.
Generalul Patrick Ryder cu informații despre incident:

Trei drone MQ-9 desfășurau o misiune împotriva unor ținte ISIS… Trei avioane rusești de vânătoare au început să hărțuiască aceste drone utilizând rachete de semnalizare pe care le-au lanasat în fața dronelor, forțând aeronavele americane să efectueze manevre evazive. Au fost acțiuni clare de hărțuire și a fost cu siguranță un comportament neprofesionist și nesigur din partea rușilor.

În timpul interacțiunii, un pilot rus a activat degajarea de combustibil în timp ce era poziționat în fața uneia dintre aeronavele fără pilot MQ-9, reducând capacitatea operatorului american de a conduce în siguranță drona.

După declarațiile făcute de generalul Ryder, U.S. Air Forces Central a raportat încă o interacțiune în care avioanele rusești au hărțuit din nou drone MQ-9 americane deasupra Siriei. În timpul celui mai recent incident, aeronavele rusești SU-34 și SU-35 au lansat rachete de semnalizare pe traiectoria de zbor a MQ-9 și au zburat periculos de aproape de o aeronavă, punând în pericol siguranța tuturor celor implicați.

În luna martie a acestui an, un incident similar provocat de piloții ruși s-a desfășurat în spațiul aerian de deasupra Mării Negre, în zona internațională. O aeronavă americană MQ-9 care a decolat din România și avea o misiune de cercetare aerienă a fost hărțuită de două avioane de luptă rusești. Un avion de luptă rusesc a aruncat combustibil pe dronă și apoi s-a ciocnit cu aceasta, provocând prăbușirea aeronavei fără pilot, a declarat armata americană, care a criticat manevra ca fiind „nesăbuită”.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

*

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress