SUA au reușit să împiedice un conflict de amploare în Orientul Mijlociu

Statele Unite au reușit să împiedice un conflict de amploare în Orientul Mijlociu prin prezența militară sporită în regiune. ”Un conflict regional extins în Orientul Mijlociu a fost descurajat” declară purtătorul de cuvânt al Pentagonului. Un al doilea portavion american însoțit de mai multe nave de luptă a ajuns în Orientul Mijlociu.

Statele Unite ale Americii au reacționat la doar câteva ore după ce Hamas a atacat Israelul, pe 7 octombrie, mutând într-o primă etapă un portavion aflat în Marea Mediterană aproape de zona de conflict după care au trimis un al doilea portavion cu grupul său de luptă în regiune. În plus, au fost sporite forțele aeriene din bazele americane din Orientul Mijlociu și a fost deplasat în zonă portelicopterul pentru asalt amfibiu USS Bataan având ambarcată o unitate expediționară a pușcașilor marini. Într-un interviu pentru BBC, purtătorul de cuvânt al Pentagonului, generalul Patrick Ryder a declarat:

Vedem că acum conflictul este limitat la Israel și Hamas. A fost un obiectiv important pentru Guvernul nostru și pentru Departamentul Apărării să prevenim ca acest conflict să devină unul regional extins. Acesta este motivul pentru care am desfășurat capabilități suplimentare în regiune care includ două portavioane ale Statelor Unite cu grupurile lor de luptă care furnizează o varietate de opțiuni și capacități în situația în care am fi nevoiți să răspundem la o gamă largă de amenințări. Vorbind în linii mari, un conflict regional extins a fost descurajat.

Patrick Ryder a menționat că Statele Unite nu caută niciun conflict cu Iranul și nu doresc să aibă un conflict în întreaga regiune. ”Ne concentrăm aici pe limitarea acestui lucru și pe revenirea la o regiune stabilă și sigură cât mai repede posibil”, a precizat generalul american.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

*

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress