Pentagon: Ucraina este pregătită să își elibereze teritoriile

Pentagonul susține că Ucraina este în acest moment pregătită să își elibereze teritoriile ocupate ilegal de Rusia. Războiul de agresiune al Rusiei este un pericol clar și prezent nu numai pentru Ucraina, ci și pentru securitatea Europei, transmite un oficial din Departamentului Apărării.

Obiectivul Pentagonului în privința Kievului este de a asigura existența unei Ucraine libere, prospere și democratice, care să se poată apăra și să descurajeze agresiunile rusești în continuare. Audiat în congresul SUA, secretarul adjunct al apărării pentru Rusia, Ucraina și Eurasia, Laura Cooper, a declarat: ”Ucraina încearcă să-și elibereze teritoriul de sub ocupația sau controlul rusesc, inclusiv în cea mai recentă contraofensivă. Ucraina este bine pregătită și echipată. Deși cursul războiului este dinamic și imprevizibil, avem mare încredere în capacitățile de pregătire ale forțelor armate ucrainene”.

”Războiul de agresiune al Rusiei este un pericol clar și prezent nu numai pentru Ucraina, ci și pentru securitatea Europei și pentru principiile de bază ale suveranității și integrității teritoriale care susțin stabilitatea globală”, a mai spus Laura Cooper, citată de site-ul oficial al Pentagonului.

În privința accesului Ucrainei la aeronave mutirol F-16, purtătorul de cuvânt al Pentagonului, generalul de brigadă de forțe aeriene Patrick Ryder a făcut următoarele precizări:

Țările de Jos și Danemarca sunt în frunte, în ceea ce privește dezvoltarea programului de pregătire pentru piloții ucraineni de F-16. Ma răfer la cele două țări pentru a vorbi despre momentul și eventuala locație a antrenamentelor pentru F-16. Am primit o solicitare din partea Danemarcei de a sprijini antrenamentele pe F-16, ceea ce ar fi de așteptat. Acest lucru este în prezent în curs de revizuire și, din nou, când avem actualizări de anunțat, cu siguranță o vom face.
Ceea ce anticipăm în viitor este că, înainte de sfârșitul anului, evident, antrenamentul F-16 va începe undeva în Europa. Statele Unite vor lucra îndeaproape cu aliații noștri pentru a implementa acest antrenament, dar din nou, olandezii și danezii sunt în frunte.

„România este unul dintre locurile pe care coaliția le analizează pentru a găzdui antrenamente”, a declarat un oficial occidental pentru Politico. De asemenea, un fost oficial al Departamentului Apărării al SUA a întărit această posibilitate. Informația nu este însă confirmată oficial de Pentagon, de NATO sau de Ministerul Apărării din România.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

*

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress