Mircea Geoană numit secretar general adjunct al NATO

Mircea Geoană a fost numit la comanda NATO. Mircea Geoană, fost ministru de externe şi fost preşedinte al OSCE, fost ambasador al României în SUA, fost preşedinte al Senatului României, a fost numit secretar general adjunct al NATO. Este primul român care va deţine această funcţie ân cadrul Alianţei.

Secretarul general al NATO Jens Stoltenberg a decis să-l numească pe Mircea Geoană în funcţia de adjunct al secretarului general, informează un comunicat postat miercuri pe site-ul NATO. El o va înlocui în funcţie pe Rose Gottemoeller din SUA, care ocupa această poziţie din octombrie 2016.

‘Sunt fericit să anunţ numirea lui Mircea Geoană în funcţia de adjunct al secretarului general. El este un avocat devotat al legăturii transatlantice şi va aduce experienţa sa îndelungată ca om de stat şi diplomat acestui post. El va fi primul român care va deţine această poziţie de rang înalt’, a declarat Stoltenberg, citat în comunicat. ‘Îi sunt foarte recunoscător lui Rose Gottemoeller.

Aptitudinile ei diplomatice şi expertiza ei în securitate politică au fost de nepreţuit pentru Alianţă, într-un context în care NATO continuă să se adapteze la un mediu de securitate mai impredictibil’, a adăugat el.

Reacţie Mircea Goană după numirea sa ca secretar adjunct NATO

După numire, Mircea Geoană a scris pe contul său de Twitter

„De-a lungul întregii cariere am fost un avocat al legăturii transatlantice și al integrării euro-atlantice a României, așa că sunt cu adevărat onorat să fiu primul român care va fi numit în acest post-cheie. Aceasta este, de asemenea, o recunoaștere a contribuției puternice a României la NATO.”

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

*