Ilie Pintea: cetatean de onoare al orasului Petrila

Modest si foarte bun profesionist: Ilie Pintea. Un loial camard la Radio Romania Actualitati si un bun „student” in ceea ce inseamna corespondent in teatrele de operatii. Ma bucur ca l-am sustinut si nu m-am inselat. Am crezut tot timpul ca ii pot invata pe altii in materie de jurnalism de razboi. Ca pot transfera din experienta mea de aproape 4 ani in Bosnia-Hertegovina, Kosovo, Afganistan si apoi Irak. Un portofoliu profesional ce nu mai poate fi cu siguranta atins de vreun jurnalist din Romania. Insa astazi am inteles mai mult dupa ce Ilie a aratat ca exista si continuitate. Si am avut de invatat de la Ilie Pintea. De la modestia lui, de la adaptarea lui pentru ceea ce inseamna jurnalismul modern: produsele multimedia. Ilie Pintea nu numai ca este un bun jurnalist dar este si un bun operator de imagine. A facut echipa excelenta cu Mario Balint si a reusit sa impuna produsele sale radiofonice si multimedia atat in OnAir cat si in OnLine. Daca il asculti, daca il cunosti pe Ilie Pintea nu ai crede ca tonul sau „blajin” este cel mai potrivit pentru corespondente din teatrele de operatii.Ilie Pintea1 O voce bine echilibrata, molcom ca „momarlanii’ din Valea Jiului, si din nou modest dar foarte bun profesionist.
Ce a adus Ilie Pintea la Radio Romania? Produsul video, pachetele multimedia construite in linia intai. Alaturi de cei mai buni militari din Armata Romaniei. Avandu-l permanent ‘in spate” pe „maestrul” Mario Balint acest jurnalist a reusit sa aduca imaginea, filmul, mult mai aproape de ascutlatorii Radio Romania. Iar distinctia primita nu poate fi desprinsa de calitatea de jurnalist la Radio Romania Actualitati. Acolo, in Valea Jiului, la Petrila… Radio Romania Actualitati are un cetatean de onoare. Nu doar pentru ca este cetatean al acelor meleaguri ci si pentru ca a transmis pentru Radio Romania Actualitati din Afganistan.
Ilie Pintea CodrutaIti multumesc Ilie Pintea… Pentru ca ai demonstrat ca Radioul Public este mai mult decat un post de radio. Codruta.. putina lume din Radio stie ca mare parte din echilibrul lui Ilie iti apartine. Iti multumesc si tie. Si va doresc tot binele din lume!
Ilie Pintea nu a luptat pe frontul de est, nu a ajuns in Muntii Tatra. Dar a avut curajul sa fie alaturi de trupele romanesti din Afganistan. Umar la umar cu Mario Balint, Ilie Pintea a transmis despre „tinerii veterani’ informatii in tara, in timp real, la Radio Romania Actualitati. Si sper ca, la fel ca Ilie Pintea, acesti „tineri veterani” ai teatrelor de operatii sa primeasca recunostinta autoritatilor pentru sacrificiul depus in linia intai, similar cu drepturile acordate pentru veteranii din razboiul doi mondial.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

*

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress