Mircea Badea ia bataie de la motociclist

Mircea Badea ia bataie intr-o singura repriza de la cel care l-a provocat: motociclistul Teodor Emi. Intr-o „lupta dreapta”, in conditii acceptate de amandoi. Nu abordam acest subiect daca nu remarcam aversiunea permenenta a lui Mircea pentru jurnalisti. El nu se considera jurnalist dar nu precupeteste nicio clipa sa ii umileasca pe jurnalisti. De apreciat insa ca a avut curajul sa accepte provocarea unui luptator de K1. Unul cu „masuta”, cel de-al doilea cu „motocicleta”. Am aflat de la un coleg practicant de arte martiale ca Teodor Emi este un luptator. Nu cu sacul de box, nu cu sala de fitness ci cu adversari adevarati. Dornic si „nebun” dupa lupte. Stiu ce inseamna artele martiale pentru ca am practicat si eu acest sport chiar inainte de 1989 cand sub „plapuma” asigurata de judo puteai practica si karate. Dupa 1990 a fost o perioada de efervescenta cand au aparut sute de sali de karate, sub patronajul diferitelor scoli. Putine au supravietuit. Din toate scolile de arte martiale pe care le-am practicat, de la judo-ul de la Casa Pionierilor Sector 6 si pana la Kiokushin, ultima scoala, am invata un singur lucru: modestia si aprecierea valorilor necunoscute ale dusmanului sunt ESENTIALE. Fii modest, nu arata ceea ce stii in materie de lupta, da dovada de nepricepere si incearca sa iti evaluezi cat mai mult potentialul „dusman”. Cuvantul de baza: MODESTIE in abordare. Mircea Badea credea ca se va confrunta cu „un familist” cu care se jughineste in trafic si iese la el sa il umileasca. S-a confruntat cu un motociclist, practicant de arte martiale, luptator cu acte in regula, legitimat. Cred ca si pentru Teodor Emi a fost greu sa il provoace. Pentru ca el era luptator legitimat si Badea era un practicant de „fitness”. Ce sa mai spun: Teodor Emi vezi ca motociclistii tai, pe care spui ca ii reprezinti, nu sunt nici zeii strazilor si nici nu ii putem vedea la timp in oglinda. Le fac loc si eu cand ii vad dar… vezi ca trebuie sa te bati cu multi dintre ei pentru a-i invata disciplina in trafic.

Badea a incercat sa demonstreze ca nu e tare doar in gura ci si in ring. Cred ca a gresit…
Imediat dupa „meci”, Ciprian Sora, cel care l-a pregatit pe Mircea Badea, a declarat imediat ca: „Daca se luptau in ring adevarat, Mircea Badea era mancat”. Ciprian Sora l-a si legitimat la clubul sau pe Badea pentru ca lupta in ring sa fie una corecta.

Mircea Badea vs jurnalisti

Badea si Teodor EmiAm fost corespondent de razboi. Am fost in misiuni alaturi de trupele speciale din Romania, Marea Britanie, Italia si din Statele Unite. Ma „bateam pe burta” in Afganistan cu cei din Delta Force, eram prieteni. Ma acceptau pentru ca stiau ca aveam o pregatire militara. Dar niciodata nu am crezut ca ii pot inlocui pe oricare dintre ei sa ca pot supravietui in linia intai fara a-i avea in spate. Am fost si sunt jurnalist. Si imi cunosc limitele chiar si in linia intai. Degeaba tragi bine cu aproape toate tipurile de armament personal daca intr-o confruntare directa reactionezi gresit. Este acelasi lucru, un pattern similar cu cel al lui Mircea Badea. Cel care nu se considera jurnalist (chiar ii jigneste pe jurnalisti) dar a incercat sa treaca de la „lupta” cu sacul de box la lupta reala, in ring.
Intr-o astfel de lupta, inegala spun eu, nu tin cu nimeni. Poate Mircea Badea va subtia insa jignirile aduse jurnalistilor. Desi, ca si profesie ocupationala, este tot jurnalist.
Daca nu eram arogant si plin de mine, autosuficient profesional si personal, in locul lui Mircea Badea i-as fi propus lui Teodor Emi un competitor similar. Asa cum in Evul Mediu, un lider putea fi reprezentat in lupta de un cavaler.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

*

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress