FORMIDABLE SHIELD 2023: 8 -26 mai

În apele Atlanticului și în apropiere de țărmurile Marii Britanii a început astăzi exercițiul NATO la care participă toate categoriile de forțe militare coordonate de Comandamentul Statelor Unite din Europa.

Pe 8 mai a început și în România exercițiul JUNCTION STRIKE 2023, cel mai amplu exercițiu al Forțelor pentru Operații Speciale. Acesta se desfășoară, în perioada 8-18 mai, în facilități de instruire ale Armatei României şi în zonele din vecinătatea localităților Babadag, Bacău, Câmpia Turzii, Constanța, Cincu, Deda, Mangalia, Mărăcineni, Mihail Kogălniceanu, Răstolița, Reghin, Târgu-Mureș, Tulcea și Ungheni.

Exercițiul Formidable Shield – Scutul Formidabil demonstrează puterea NATO și angajamentul Alianței față de apărarea Europei. Aplicația, care se desfășoară până pe 26 mai, are loc în ani impari. În acest an, evenimentul va implica 4000 de militari din 13 națiuni aliate și partenere ale NATO, peste 20 de nave de luptă și 35 de avioane, inclusiv F-35.

Secretarul adjunct de presă al Pentagonului, Sabrina Singh:

Acest exercițiu de trei săptămâni demonstrează coeziunea fără precedent a NATO, capacitatea noastră de neegalat și angajamentul nostru combinat pentru descurajarea oricărui atac și pentru apărarea zonei euro-atlantice și a zonei Arctice.

Aplicația, planificată din timp, cuprinde manevre de exercițiu cu muniție de luptă într-un mediu combinat împotriva țintelor subsonice, supersonice și balistice. Formidable Shield demonstrează interoperabilitatea aliaților în simulări cu foc real, de apărare aeriană și antirachetă, folosind structurile de comandă și control ale NATO.

Națiunile aliate și partenere ale NATO vor utiliza cele mai avansate tehnologii și capabilități din lume, iar exercițiile cu foc direct vor oferi ocazia de a îmbunătăți integrarea și experiența capacităților militare implicate în toate domeniile.

Forțele Aeriene ale Statelor Unite din Europa și Corpul Pușcașilor Marini din Europa, personal și unități din numeroase comandamente naționale și din echipe întrunite NATO, inclusiv STRIKFORNATO, Comandamentul Maritim, Comandamentul Aerian și Comandamentul de Forțe Întrunite se vor alătura acestui exercițiu complex.

 

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

*