Armată

Exercitii militare NATO – 16 mai 2022

3 exerciţii militare importante se desfăşorară în aceste zile pe teritoriul Europei în organizarea Statelor Unite şi NATO. Tot în această perioadă are loc rotirea trupelor Statelor Unite din Europa.

SWIFT RESPONSE 22 – 5 – 24 mai

Letonia găzduieşte în aceste zile un exerciţiu la care participă 9.000 de soldaţi din 17 state NATO dintre care 2.700 din Statele Unite ale Americii. Aplicaţia militară „Swift Response” are ca obiectiv verificarea capacităţii de desfăşurare rapidă a forţelor NATO care sunt alertate fără a fi avertizate în prealabil de desfăşurarea exerciţiului.

COMBINED RESOLVE XVII – 5 – 27 mai

În Germania se desfăşoară exerciţiul COMBINED RESOLVE coordonat de Comandamentul Statelor Unite din Europa. Este o aplicaţie multinaţională axată pe operațiuni terestre și promovează atât interoperabilitatea, cât și integrarea partenerilor multinaționali. Exerciţiul simulează coordonarea focului executat de o brigadă de artilerie, incluzând utilizarea unor categorii diferite de armament.

Defender Europe – 16 – 27 mai

Astăzi a început un exerciţiu militar de amploare care va demonstra capacitatea armatei americane de a desfășura rapid o forță mare de luptă, credibilă, formată din soldați și echipamente din Statele Unite aflate în Europa, pentru a sprijini atât Strategia americană de apărare cât și pentru obiectivele definite de NATO, pentru a descuraja potențialii adversari. Operaţiunea se va desfăşura pe teritoriul a 9 ţări. În cadrul exerciţiului „Defender Europe” se va simula desfăşurarea de efective de nivel divizie, o forţă de luptă constituită rapid, incluzând aplicaţii de comandă şi control pentru această mare unitate. Exerciţiul militar va culmina cu trecerea unui râu, în nord-estul Poloniei, de către divizia multinaţională. Vor participa peste 8.600 de militari dintre care 3.400 din Statele Unite.

Tot în această perioadă a început rotirea trupelor Statelor Unite din Europa. Secretarul american al apărării Lloyd Austin a ordonat desfăşurarea a aproximativ 10.500 de soldaţi în următoarea perioadă pentru a înlocui efectivele din regiune. Rotirea trupelor va avea loc persoană pentru persoană pentru a menţine neschimbată forţa Statelor Unite din Europa estimată la aproximativ 100.000 de militari.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

*