AnalizeArmată

Actul de comandă la nivelul Armatei României este blocat

Actul de comandă la nivelul Armatei României este afectat de actualele evoluţii. Suspendarea decretului prezindenţial prin care se anulează prelungirea mandatului generalului Nicolae Ciucă la comanda SMAp are efecte imediate. Împuternicirea generalului Laurian Anastasof nu rezolvă problemele de reprezentare internaţională pentru Armata României, nu oferă posibilitatea locţiitorului de a emite ordine şi dispoziţii. Locţiitorul împuternicit nu poate rezolva decât şi numai probleme şi situaţii administrative potrivit legii.

Mai exact: Armata România nu mai poate fi reprezentată internaţinal de comandantul său. În situaţii de criză, în actuala situaţii, locţiitorul împuternicit n poate emite ordine şi/sau dispoziţii.

Din nou şi foarte clar: (prim) locţiitorul şefului SMAp împuternicit are doar atribuţii administrative. Mai exact aprobă topuri de hârtie, intrarea unor persoane în M100, aprobă reparaţii la instalaţii termice şi electrice. Împuternicirea oferă doar prerogative în materie ADMNISTRATIVĂ.

Trecere in rezerva general Adrian Tonea

Foto SMAp

Trecerea în rezervă a generalului Adrian Tonea

Generalul Adrian Tonea, un militar cu o carieră de excepţie, a avut loc ieri, 31 ianuarie 2019. Niciun reprezentant al clasei politice nu a fost prezent la această ceremonie. Un general al Armetei României cu o carieră de excepţie, modest şi riguros, vertical şi loial ţării.

Pensie lungă vă doresc domnule general Adrian Tonea şi daţi-mi voie ca ofiţer în rezervă să vă acord onorul la general!

Comanda operativă a ArmateiComanda Armatei este blocată

Deciziile politice şi ale instanţei au blocat activitatea operativă a Armatei României. Primul locţiitor al şefului SMAp (împuternicit) nu a putea da ordine operative, nu va oferi posibilitatea de a emite ordine şi dispoziţii. Mai mult, generalul împuternicit nu poate reprezenta Armata României în „arena internaţională”, la NATO sau la UE.

Armata, cu concursul direct al politicului, a ajuns într-o situaţie unică. În istorie nici măcar concurenţa dintre Prezan şi Averescu nu au condus la o astfel de situaţie dificilă pentru conducerea operativă şi operaţională a Armatei României. Chiar şi în acele vremuri politicul se ingera în conducerea armatei. Însă totul se întâmpla până la o limită. O limită depăşită în anul 2019 de clasa politică.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

*

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress