Vladimir Putin, Matroska si Maskirovska

Da, domnule Vladimir Putin: SUA si NATO anticipau imperialismul promovat de Rusia. Tocmai de aceea, dupa agresiunea Rusiei in Ucraina, totul a fost dat peste cap in planificarea de aparare a Aliantei si s-a decis intarirea Flancului de Sud al NATO. De aceasta data politica militara occodentala nu a mai acceptat sa fie luata prin suprindere de noi miscari ofesive ale Rusiei. Era dealtfel usor de inteles in conditiile in care, dle Putin, ati lansat un razboi informatic si informational in paralel cu campania din Ucraina. Alianta a inteles ca, de fapt, dorinta nu este neaparat de a ocupa noi teritoriii spre NATO ci de a va crea zone teritoriale de control, pentru a realiza conditiile pentru a „aseza” noi beacon-uri de emisie pentru razboiul informatic si informational impotriva natiunilor suverane de la Est de Romania care doresc democratia dupa ce au fost umilite zeci de ani de Rusia.

Bun, Rusia a facut o demonstratie de forta inainte de inaugurarea bazei de la Deveselu… In octombrie 2015, Rusia „ataca” intr-un exercitiu de imagine militara „tinte” ISIS cu rachete lansate spre Siria din Marea Caspica. BBCS News Online anunta atunci ca „fortele navale ruse au lansat zeci de rachete din Marea Caspica spre pozitii din Siria ale retelei teroriste Stat Islamic”. Atacul cu rachete din Marea Caspica reprezinta un exemplu, un argument pentru a „aseza” pozitii defensive capabile sa faca fata atacurilor chiar si „accidentale” dinspre Rusia. O tara cu un regim autarhic unde chiar si fortele militare sunt tinute sub control de un stat care, in situatia in care se va dezintegra, va conduce la diseminarea, desfacerea, diluarea puterii militare catre lideri locali, oligarhi, mici dictatori regionali care in situatia in care vor avea la indemana puterea militara si mai ales nucleara vor fi greu de controlat. Nu ne mai amenintati dle Putin…

Puntin nu ne sperie

Saracia populatiei, criza economico-financiara ce poate covarsi si cuprinde oricand ciolovecii rusi, sistemul autarhic ce sta la baza politicii Rusiei sunt argumente ca oricand este posibila o revolta care ne poate pune in situatia de a reactiona la o atitudine iesita din cadrul general acceptat de securitate si siguranta regionala. Regimul Putin-Medvedev nu este unul ce poate fi asimilat si mai ales inteles intr-o definitie a democratiei occidentale. Asa cum tarul a fost detronat in decada a doua a secolului XX, la fel de posibil este ca noul tar de la Kremlin sa fie doborat de la putere cu efecte greu de anticipat in repere de securitate si siguranta.

Romania nu este doar la granita dintre NATO si UE cu Rusia. Este la granita dintre democratie si Occidentul democratic cu o Rusie dominata de oligarhi, cu un sistem politic controlat fortat de autarhi, mafioti, lideri politici discutabili, politiceni corupti de bani si de putere. Un sistem politic si social extrem de fragil ce poate ceda in orice moment, sistem mentinut printr-o „mana forte” de doar cateva persoane. Asa cum s-a intamplat, dand un exemplu din istorie, cand revolutia bolsevica a pus Romania in situatia de a avea mii de kilometrii de front descoperit, cu o Ausro-Germanie care a profitat de asta. O Rusie care promisese zilnic trenuri cu arme si munitii care brusc a disparut din ecutie, din strategia aliatilor. Asa se poate intampla peste noapte cu sistemul pe care il controlati cu greu dle Vladimir Putin. Va paziti nu doar spatele si finantele proprii ci si rudele, apropiatii, prietenii… Abia ii paziti pe ei. Cum putem fi siguri ca puteti sa va ingrijiti, sa asigurati controlul arsenalului nuclear?

Nu putem crede in „cuvantul” Rusiei pentru ca este fals, manipulator, nerespectat. Asa am patit dupa Yalta, asa s-a intamplat in Pactul de la Varsovia cu toti „aliatii”, asa a patit Ucraina cu granite garantate de Moscova si reconfigurate prin agresiune militara in ultimii ani.

Tocmai de aceea este necesar sa ne pregatim, in relatia cu Rusia, pentru tot ce poate fi mai rau pentru a face fata oricaruit tip de provocare, amenintare, agresiune. Cei pe care cu greu ii controlati chiar dv, in interiorul Rusiei – dle Putin – nu vor fi parteneri de dialog cu nimeni in termeni democratici.

Nu domnule Putin, nu ne pasa de mesajele Moscovei. Bune sau rele, implicate sau prietenoase, promisive sau de anticipat, tot ce spune Rusia este minciuna. Nimeni nu va crede. Chiar daca noile generatii din Romania nu au trait frustrarea, ura, nu au scrasnit din dinti la adresa Moscovei, stim ca minciuna si pacaleala, vrajeala si manipuarea sunt principalele repere ale discursului politico-diplomatic-militar al Moscovei. Regimul Ceausescu a fost unul dintre cele mai dure din Blocul Comunist. Si Moscova a aceptat asta, punand insa in schimb alte conditii.

Nu ne credeti prosti dle Vladimir Putin! Istoria Romaniei este mai veche si mai incarcata decat a Rusiei. Si asa cum am rezistat mii de ani ca popor, acum cu atat mai mult nu mai acceptam dezinformarea si razboiul informatic si informational condus de Moscova intr-o strategie de razboi hibrid pe care multe state din Europa nu o inteleg. Spania si Portugalia sunt departe de granitele dintre noi si estul amenintator. Nu vor intelege mesajele otravite. Dar noi, romanii, interpretam si traducem orice manevra, afirmatie si intentie cu mult mai bine. Cu atat mai mult amenintarile la adresa tarii noastre. Romanii sunt mai versati si mai versatili decat anticipati dv dle Putin.
Europa este norocoasa sa aiba Romania la granita de Est si, in egala masura, Rusia isi roade unghiile de ciuda ca nu e Spania, Franta sau Portugalia aici. Erau poate mai usor de manipulat…

Asadar, stimate Vladimir Putin: continuati cu Ucraina, Germania, statele din Europa unde ati cumparat interese si v-ati infiltrat cu oligarhii din subordine. Mesajele dv nu ne afecteaza! Si sunt sigur ca nici pe polonezi. Romania si Polonia sunt nuci greu de spart nu doar militar ci si doctrinar, propagandistic, informational. Rachetele matale ruginite si pentru intretinerea carora infometezi populatia nu ne sperie. Din acest an exista Baza de la DEVESELU. Va enerveaza  dle Putin? Va rog sa va puneti un afis inclusiv in buda cu harta Romaniei. Acum situatia este extrem de clara si nu imprevizibila, cu aliante „miscatoare” ca in primul, in al doilea razboi mondial. In toate strategiile noastre apareti, dle Putin, cu titulatura de „inamic” sau „potential inamic”. Si noua romanilor, genetic… Ne place sa avem un inamic bine definit si conturat. Si daca avem si aliati puternici stim ce sa facem cu cojile de seminte!

Domnule Vladimir Putin va rog sa tineti minte urmatoarele: parteneriate strategice Romania-USA, Romania-Polonia, Romania-Turcia, NATO. Stiu ca sunt acre dar le puteti utiliza in borsul rusesc! Cele doua fete pe care le comandati – Matroska si Maskirovska – sunt prea ieftine si mai ales murdare dar si foarte murdare pentru soselele romanesti. Tocmai de aceea nu le incercam nici macar cu Durex la patrat. Pur si simplu: nu ne intereseaza!

Mai devreme sau mai tarziu economia Rusiei va ceda sup presiunile multiple dintre care cea mai mare generata de inarmare, cheltuieli pe armamente si trupe. Atunci Matroska se va desface pana la ultima papusa care nu va face fata evolutiilor economico-financiare.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

*

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress