Trecerea în rezeră a generalului Nicolae Ciucă: mesaj impresionant

Supranumit de trupe „generalul deşertului”, Nicolae Ciucă a trecut de astăzi în rezervă. Cu o carieră de militar unică, exemplară, fostul şef de promoţie la Academia Militară, a postat astăzi pe Facebook un mesaj impresionant: 38 de ani de carieră militară şi decizia de a accepta propunerea de a deveni ministru al apărării. Peste toate, în acest moment generalul Ciucă este cel mai experimentat şi galonat militar al Armatei României.

În mesajul său, generalul Ciucă precizează că nu a avut vreodată ambiţia de a ajunge ministru, nu şi-a dorit, nu a „făcut calcule”. Aşadar, orice bănuială că ar fi „pus ceva la cale” iese din scenariile făcute de anumiţi lideri politici aflaţi la putere.

„Nu mi-am făcut calcule pentru a ocupa vreo funcție politică, nu mi-am dorit și nu am avut astfel de ambiții. Mi-am dorit însă foarte multe pentru Armata României. Nu am experientă politică, însă consider că am suficientă experiență legată de funcționarea sistemului militar, de nevoile și provocările cu care se confruntă, am fost parte a acestora, în ultimii ani, din calitatea de șef al Statului Major al Apărării și consider că această experiență mă va ajuta să pot să susțin îndeplinirea obiectivelor ministerului”.

Generalul deşertului va suţine Armata României

„De mâine voi putea să mă lupt, cu aceeași determinare, pentru interesele militarilor Armatei și României, dintr-o altă postură și voi putea să răspund celor care nu au respectat Armata Romaniei, cărora din poziția militară în care mă aflam, nu le-am putut răspunde direct.

Ştiu de ce au nevoie militarii Armatei României. Pentru că am fost în cele mai dificile misiuni şi am simţit cât de important este ca militarii să primească tot ce au nevoie. Am perceput asta în deşertul Kandahar sau în momente de cumpănă cum a fost Bătălia de la Nassiriyah, din Irak.

Vreau să subliniez, clar, pentru toată lumea, că am acceptat să particip în acest proiect, în calitate de specialist pe domeniu, conștient fiind că este o perioadă foarte importantă pentru România, într-un context de securitate provocator în care domeniul de securitate si apărare trebuie să îsi mențină coerența si continuitatea”.

Am acceptat în calitate de specialist pe domeniu

„De mâine voi putea să mă lupt, cu aceeași determinare pentru interesele Armatei României și ale României, dintr-o altă postură, și voi putea, astfel, să le răspund și celor cărora, din poziția militară în care mă aflam, nu le-am putut răspunde direct.

Vreau să subliniez, clar, pentru toată lumea, că am acceptat să particip în acest proiect, în calitate de specialist pe domeniu, conștient fiind că este o perioadă foarte importantă pentru România, într-un context de securitate provocator în care domeniul de securitate și apărare trebuie să își mențină coerența și continuitatea.

Mă despart cu greu de uniforma militară, dar nu înainte de a afirma și sublinia, încă o dată, că nu există onoare mai mare pentru un militar decât aceea de a fi comandantul Armatei – șeful Statului Major al Apărării. Nu există demnitate mai mare pentru un om decât să își servească Țara sub drapel”.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

*

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress