Statele Unite au retras din România cel mai avansat sistem mobil anti-rachetă – THAAD

Statele Unite au retras din România cel mai avansat sistem mobil anti-rachetă – THAAD (Teminal High Altitude Area Defense) adus în ţara noastră în luna aprilie pentru perioada în care sistemul balistic de la Deveselu a trecut printr-un proces de mentenanţă şi îmbunătăţire a componentelor, proceduri efectuate conform planificării.

Sistemul THAAD adus în România este parte a 69th Air Defense Artillery Brigade, 32nd Army Air and Missile Defense Command, Fort Bliss (Texas).

THAAD a fost mutat din România în Germania

Potrivit army.mil sistemul THADD a fost mutat din România în Germania.

„Desfășurarea THAAD în România este un succes care demonstrează angajamentul nostru de a sprijini aliații și misiunea permanentă de apărare a rachetelor balistice NATO”, a declarat generalul de brigadă Gregory Brady, comandantul Comandamentului 10 de apărare aeriană şi antirachetă. „Apărarea împotriva rachetelor este o activitate vitală pentru apărarea colectivă a Europei și este una dintre prioritățile militare ale Statelor Unite. Această desfășurare  [în România – n. RD] arată că suntem pregătiți să menţinem forțe de apărare credibile și de apărare împotriva rachetelor atunci când este nevoie. „

„A avea oportunitatea de a face parte din ceva istoric este unul dintre avantajele pe care le avem în armată”, a declarat pentru Army.mil subofiţerul de comandă James Redd. „Aducerea THAAD în România pentru prima dată și plasarea capabilităților sale în arhitectura de apărare propriu-zisă anti-aeriană este unică. Este o onoare să fii parte a acestei realizări. ” – a precizat subofiţerul american pentru army.mil.

THAAD in Romania

Courtesy of sgt. Jason Epperson US Army.

„Lucrările care vor fi efectuate la elementele Aegis Ashore amplasate la Deveselu fac parte din actualizarea planificată a sistemelor Aegis ale SUA. Acest proces de actualizare nu va introduce în niciun fel elemente de natură ofensivă sistemului și nu va schimba caracterul strict defensiv al acestuia”, a informat MApN la începutul lunii aprilie.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

*

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress