Rusia se implică direct în susţinerea lui Maduro

Profitând de lipsa de reacţie imediată a SUA şi a Uniunii Europene, Rusia a trimis forţe speciale în Venezuela pentru a-l proteja pe Nicolas Maduro. Deşi oficial Rusia nu recunoaşte acest demers, Agenţia Reuters susţine că Rusia a trimis luptători angajaţi ai unei firme private de securitate pentru a-l proteja pe Maduro. Rusia aplică de fapt proceduri similare cu cele aplicate de SUA care a folosit deseori firme private de securitate în Afganistan, Irak şi Siria.

Mercenari ruşi au ajuns în Venezuela

Contractorii militari privați care efectuează misiuni secrete pentru Rusia au ajuns cu aeronave în Venezuela în ultimele câteva zile pentru a consolida securitatea președintelui Nicolas Maduro în fața protestelor de opoziție susținute de SUA, potrivit a două persoane apropiate acestora citate de Reuters.
O a treia sursă apropiată de contractanții ruși a declarat, de asemenea, agenției Reuters, că există un contingent de trupe speciale ruseşti în Venezuela, dar nu a putut spune când au sosit sau care este rolul lor.

Susţinerea Rusiei pentru Maduro

Rusia, care a susținut guvernul socialist al lui Maduro cu miliarde de dolari, a promis săptămâna aceasta că va sta în picioare alături de el, după ce liderul opoziției, Juan Guaido, s-a declarat președinte interimar cu aprobarea SUA.

Aceasta este cea mai recentă criză internațională care a împărțit superputerile globale, cu Statele Unite și Europape de o parte alături de Guiaido, iar Rusia și China cerând non-interferențe, susţinându-l pe Maduro.

Evgheni Șabayev, liderul unei unităţi locale din venezuela al unui grup paramilitar de cazaci care are legături cu contractanții militari ruși a declarat că a auzit că numărul contractorilor ruși din Venezuela ar putea fi de aproximativ 400.

Grupul Wagner din Venezuela

Mercenarii sunt asociați cu așa-numitul grup Wagner, ai cărui membrii, majoritatea rezervişti ai Armatei Rusiei, au luptat în mod clandestin în sprijinul forțelor rusești din Siria și Ucraina, informează Reuters.

Sau, altfel spus, „omuleţii verzi” au ajuns şi în Venezuela.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

*

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress