Primul general din Venezuela care îl susţine pe Guaido

Un general important din forţele aeriene din Venezuela a declarat cănu îl mai susţine pe preşedintele Nicolas Maduro și că l-a recunoscut pe liderul opoziției, Juan Guaido, ca președinte interimar al țării. Informaţia a fost transmisă de generalul Francisco Yanez pe Twitter şi preluată de Reuters.

Pe contul său de Twitter, acest comandant militar important îl acuză pe Maduro de înaltă trădare. Yanez este primul general venezuelian activ care l-a recunoscut pe Guaido ca preşedinte după acesta s-a autorpoclamat şef de stat în 23 ianuarie.

Aviaţia Militară îl declară trădător pe Francisco Yanez

Forţele aeriene ale Venezuelei a catalogat „trădător” pe unul dintre generalii săi, după ce acesta a postat o înregistrare video pe Twitter în care a afirmat că îl sprijină pe liderul opoziţiei, Juan Guaido. Generalul Francisco Yanez a mai spus că nu îl mai recunoaşte pe Nicolas Maduro ca preşedinte al ţării şi că acum va urma ordinele lui Juan Guaido.

Anunţul generalului survine pe fondul demonstraţiilor organizate de Juan Guaido. Liderul opoziţiei insistă că el este preşedintele legitim al Venezuelei şi susţine că se bucură de sprijin internaţional. Cu toate acestea, puterea supremă în Venezuela este în mâna armatei. Până acum, forţele armate au fost consecvente în loialitatea faţă de Nicolas Maduro, dar generalul Francisco Yanez este primul care a schimbat taberele. A fost catalogat imediat ca fiind trădător, dar întrebarea este dacă şi alţi ofiţeri superiori ai armatei venezuelene îi vor urma exemplul. Pe de altă parte, atitudinea poporului venezuelean va fi relevată prin numărul de participanţi la protestele la care a făcut apel Juan Guaido.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

*

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress