Rusia dorește să-și sporească efectivele militare

În condițiile în care a pierdut foarte mulți soldați în invadarea Ucrainei, Federația Rusă dorește să-și sporească efectivele militare. Demersul este susținut de un ordin al președintelui Vladimir Putin.

Federația Rusă depune eforturi pentru a-și mări efectivele armate cu 137.000 de soldați pentru a ajunge la un total de 1,15 milioane de trupe. Acest efort se desfășoară în condițiile în care, potrivit Pentagonului, Armata Roșie a pierdut între 60.000 și 80.000 de soldați în invadarea Ucrainei. Săptămâna trecută, președintele rus Vladimir Putin a ordonat ca această majorare a efectivelor să fie în vigoare în ianuarie 2023.

„Este puțin probabil ca acest efort să reușească, deoarece Rusia nu și-a atins, din punct de vedere istoric, obiectivele de personal și forță”, a declarat un oficial de la Departamentul Apărării al Statelor Unite, adăugând că „De fapt, dacă te uiți la forțele armate ruse, înainte de invazie, acestea aveau deja cu 150.000 de militari mai puțin față de obiectivul lor de milion de soldați”.

Înainte de invadarea Ucrainei, aproximativ un sfert din forțele rusești erau reprezentate de recruți iar restul erau soldați profesioniști. Moscova a încercat să folosească în mare parte soldați profesioniști și nu recruți în conflictul din Ucraina. Însă eforturile de război au impus o abordare diferită. Au existat informații despre recruți echipați și aprovizionați în grabă, și cu instruire slabă care au fost plasați în prima linie în Ucraina.

Liderii ruși au început deja să extindă eforturile de recrutare pentru a încorpora cel puțin un batalion de voluntari per district federal și pentru a crea un nou corp de armată. Un raport al Pentagonului indică însă că pentru îndeplinirea acestor obiective au fost eliminate limitele superioare de vârstă pentru noii recruți și s-a apelat la recrutarea prizonierilor. Deja mulți dintre noii soldați încorporați au fost observați ca fiind în vârstă, inapți pentru armată și slab pregătiți.

Aceste informații susțin opinia oficialilor de la Pentagon că recrutarea suplimentară pe care Federația Rusă o va desfășura până la sfârșitul anului este posibil să nu sporească puterea generală de luptă a Armatei Roșii.

În privința noilor evoluții de pe front, oficialii guvernamentali ucraineni au declarat că au lansat o ofensivă în Herson și în jurul localității pentru a relua orașul strategic din sud, iar un oficial superior al armatei americane, vorbind și el despre acest subiect, a spus că s-a constatat o creștere a activității militare în și în jurul orașului. Un înalt oficial militar a menționat că forțele ucrainene se deplasează în regiune de ceva timp. Raportul dintre forțele ucrainene și cele rusești este mult mai bun în ceea ce privește egalitatea sau paritatea în sud decât era inițial de-a lungul porțiunii de est a frontului de luptă.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

*

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress