Războiul din Ucraina urmează să intre într-o nouă etapă

După ce va fi stabilizat frontul, războiul din Ucraina urmează să intre într-o nouă etapă. Pentru această evoluție Ucraina are nevoie de echipamentele militare promise de Occident.

Informații furnizate de Pentagon dar și de ministerul ucrainean al apărării naționale susțin că războiul din țara vecină va intra într-o nouă etapă. După ce va fi stabilizat întregul câmp de luptă se va pregăti o contraofensivă a Kievului dar într-o direcție diferită.

”Suntem într-o etapă de stabilizare a întregului câmp de luptă sau a liniilor de luptă, cu mișcări mici ale unităților și am realizat o mulțime de acțiuni bune de descurajare acolo” – a declarat pentru CNN ministrul ucrainean al apărării, Oleksii Reznikov.

Potrivit Pentagonului, luptele continuă în estul și sudul Ucrainei dar înaintarea Rusiei încetinește, se oprește în unele locuri sau se inversează încet în anumite zone. Kremlinul eșuează pe câmpul de luptă și suferă eșecuri la nivelul opiniei publice din Rusia. Pe de altă parte, ucrainenii au devenit foarte eficienți în găsirea și anihilare punctelor de comandă și control și în distrugerea depozitelor rusești de materiale.

Informațiile sunt susținute și de Ministerului Britanic al Apărării care a emis un raport în care menționează că ”Războiul Rusiei împotriva Ucrainei este pe cale să intre într-o nouă fază, cele mai grele lupte mutându-se pe o linie de front de aproximativ 350 km care se întinde spre sud-vest”.

 „Forțele ucrainene își concentrează țintele asupra podurilor, depozitelor de muniții și legăturilor feroviare cu o frecvență din ce în ce mai mare în regiunile sudice ale Ucrainei. Inclusiv racordul feroviar de importanță strategică care leagă Herson de Crimeea ocupată de Rusia, folosind aproape sigur o combinație de efecte de blocare, avariere, degradare, negare, distrugere și întrerupere pentru a încerca să afecteze capacitatea Rusiei de a se realimenta din punct de vedere logistic”.

O eventuală contraofensivă a Armatei Ucrainei depinde foarte mult și de sprijinul în echipamente militare pe le va recepționa în această perioadă. Până acum Kievul a primit sute de blindate și tancuri, autotunuri, obuziere, sisteme de rachete, radare de artilerie, toate acestea urmând să fie aduse în luptă pe măsură ce militarii ucraineni vor fi instruiți pentru a le utiliza.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

*

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress