Putin vs Ucraina

Putin are șanse să câștige războiul cu Ucraina dacă Occidentul nu susține mai mult Kievul. Kremlinul mizează pe schimbări favorabile în peisajul geopolitic global în contextul războiului din Israel. Această tendință poate continua în 2024, pe măsură ce publicul global și liderii occidentali sunt din ce în ce mai obosiți de războiul din Ucraina.

Mai multe rapoarte ale centrelor de analiză internațională atrag atenția că reducerea susținerii militare pentru Ucraina va avea ca rezultat câștigarea războiului de Rusia. Contextul strategic a devenit favorabil Moscovei după izbucnirea războiului din Israel. Pe măsură ce invazia rusă pe scară largă a Ucrainei se apropie de doi ani, Vladimir Putin este încă departe de a-și atinge obiectivul inițial de a elimna independența Ucrainei. Cu toate acestea, nu există indicii că liderul rus încearcă să pună capăt războiului. Dimpotrivă, Putin crede în mod evident că timpul este de partea lui în Ucraina și pare mai încrezător ca niciodată că va putea supraviețui în cele din urmă Occidentului.

Pregătirile lui Putin pentru un război lung sunt evidente în bugetul Rusiei pentru 2024 care include o creștere fără precedent a cheltuielilor militare până la aproximativ dublarea cifrei pentru anul viitor. El pune întreaga economie rusă pe picior de război și nu este descurajat de reducerile în alte domenii, cum ar fi cheltuielile sociale, sănătatea și educația.

În mod similar, Parlamentul Ucrainean a aprobat bugetul de stat pentru anul viitor. Mai mult de jumătate din toate cheltuielile bugetare ucrainene sunt alocate sectorului apărării și pentru a finanța efortul de război împotriva Rusiei, informează Reuters.

Potrivit Consiliului Atlantic, Putin mizează pe schimbări favorabile în peisajul geopolitic global. Rusia este mulțumită de recenta schimbare a atenției internaționale spre de conflictul Israel-Hamas. Există motive întemeiate să ne așteptăm ca această tendință să continue în 2024, pe măsură ce publicul global și liderii occidentali sunt din ce în ce mai obosiți de războiul din Ucraina.

Odată cu intrarea SUA într-un an electoral, Moscova anticipează că concentrarea actuală a Occidentului asupra Ucrainei se va diminua în lunile următoare. Putin ar saluta, fără îndoială, un apel al președintelui american Joe Biden care poate propune un acord pentru a pune capăt războiului, dar este la fel de bucuros să aștepte până la votul prezidențial din noiembrie pentru a vedea dacă un potențial nou lider american ar putea fi pregătit să ofere chiar și condiţii mai favorabile.

Pe baza propriei sale experiențe extinse dobândite pe parcursul a peste două decenii pe scena globală, Putin se așteaptă, de asemenea, pe deplin ca adversarii săi ucraineni mai puțin experimentați să facă greșeli care vor submina și mai mult sprijinul internațional pentru țara lor. În special, este încrezător că cererile frecvente ale președintelui ucrainean Volodimir Zelenski de ajutor militar vor duce în cele din urmă la fricțiuni în relația dintre Kiev și Occident.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

*

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress