Armată

Primii militari francezi din noul grup de luptă au ajuns în România

Noul grup de luptă de pe teritoriul României, pentru care Franţa va avea rolul de naţiune-cadru, va cuprinde peste 1000 de militari, respectiv efectivele necesare unui batalion de manevră. Pentru început această mare unitate NATO va fi cantonată în Baza de la Mihail Kogălniceanu unde se află şi cei 1900 de militari din Statele Unite.

Noul grup de luptă va include 550 de militari francezi, 300 belgieni şi 300 italieni, detaşamentul italian incluzând şi forţe aeriene, respectiv încă patru aeronave Eurofighter alături de cele patru care sunt deja la Mihail Kogălniceanu.

Parisul accelerează procesul prin care trimite militari în țara noastră ca parte a forțelor NATO, a anunțat Ambasada Franței în România. Primii soldați francezi au ajuns deja în ţara noastră, potrivit unui anunț făcut de Ministerul Apărării Naţionale.

Componenţă grup de luptă NATO în România

250 de militari francezi din al 27-lea Batalion de Vânători de Munte au plecat spre România. Acestor militari urmează să li se alăture un escadron de cavalerie din al IV-lea Regiment de Vânători, o companie din cel de-al 125-lea Regiment de Infantere şi o companie de lăncieri.

În baza aeriană  Mhail Kogălniceanu şi în cea de la Borcea se află avioane ale Statelor Unite F16 şi F-18, aeronave germane şi italiene Eurofighter dar şi două avioane invizibile F-35 din Statele Uite. De la Câmpia Turzii operează aeronavele fără pilot MQ-9 Reaper din Statele Unite.

Astăzi a început în Poligonul Smârdan din judeţul Galaţi un exerciţiu militar la care participă aproximativ 900 de soldaţi români şi americani cu peste 70 de mijloace tehnice. Aplicaţia are un scenariu adaptat ameninţărilor operaţionale posibile, incluzând şi trageri de luptă cu blindate româneşti şi americane.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

*