Polonia se pregateste pentru o eventuala invazie

Paramilitarii polonezi: 80.000 in acest moment. Este vorba nu de „trupe paralele” asa cum ne-am gandi ci de tineri care s-au oferit voluntar pentru a primi  o pregatire militara. Statul Polonez se implica si are un excelent serviciu de comunicare si de promovare in acest sens. Totul pentru pregatirea de aparare a tarii, in conditiile in care serviciul militar obligatoriu s-a desfiintat, la fel ca in Romania. Si se pregatesc, se instruiesc, sunt disciplinati si integrati in exercitii militare alaturi de trupele regulate. In Romania, proiectul pentru „Legea rezervistului voluntar” zace in Parlament de peste 2 ani. Pentru a face o comparatie: Armata Germaniei are 180.000 de functii incadrate cu militari activi si civili, Armata Romaniei are 82.000 de militari activi si civili. Paramilitarii polonezi au ajuns la 80.000 de voluntari.
Trupe paramilitareNu comentez decat implicarea autoritatilor din Romania pentru a contribui prin actiuni clare, bine calculate, pentru a sustine refacerea bazinului de rezervisti care pe zi ce trece se diminueaza. Desi nu este greu de inteles, actualul context geopolitic si geostrategic impune masuri specifice pentru regenerarea resursei umane de rezervisti. Nu vorbesc de reintroducerea sistemului militar obligatoriu. Dar sunt foarte multi tineri care ar dori sa se ofere voluntar pentru a „face armata”. Exista alti tineri, de varste mai mici, care ar putea fi incurajati sa se alature rezervistilor. Din pacate: nimic nu se intampla.
Bun, veti spune ca sunt alte prioritati. Dar, de fapt, pe segmente diferite, cu autoritati de profil, trebuie sa se rezolve pe zone distincte, sa se depuna eforturi pe sectoare clare. Inclusiv pe aceasta zona a apararii nationale. Aparare impotriva oricaror provocari din exterior sau din interior.

Guvernul Poloniei a integrat grupurile paramilitare in Armata, intarind si constituind o aripa militara distincta pentru intarirea fortelor de aparare, alaturi de politie. Denumite in mod general „militii” sau „grupuri cetatenesti de aparare”, aceste adevarate scoli de trupe paramilitare au constituit o asociatie de aparare.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

*

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress