ActualitateArmată

PNL cere demisia ministrului Gabriel Leş

PNL cere demisia ministrului apărării naţionale Gabriel Leş după ce Curtea de Apel Bucureşti a respins ca inadminisibilă cererea de anulare a decretului preşedintelui României de prelungire a mandatului şefului Statului Major al Apărării.

Într-o conferinţă de presă, prutătorul de cuvânt al PNL Ionel Dancă a cerut ca ministrul Gabriel Leş să îşi dea demisia de îndată şi să îşi asume responsabilitatea actelor sale care au pus în pericol siguranţa naţională.

Declaraţie de presă PNL

„Astăzi, 29 martie, se împlinesc 15 ani de la aderarea României la NATO şi este o zi cu atât mai importantă pentru că, astăzi, Armata şi-a recăpătat comandantul militar.

Decizia Curţii de Apel Bucureşti este un succes pentru preşedintele României, Klaus Iohannis, care a luptat cu strategiile de subminare a siguranţei naţionale încercată de guvernarea PSD-ALDE, prin eliminarea generalului Nicolae Ciucă de la comanda Armatei Române.

Astăzi, preşedintele Klaus Iohannis, a câştigat în instanţă repunerea în drepturi a generalului Nicolae Ciucă. Este o veste bună pentru Armata Română, este o veste bună pentru siguranţa naţională care în această perioadă este ameninţată de diverse pericole, în special din zona de Est, iar ceea ce a făcut ministrul Apărării, Gabriel Leş, acţionând în instanţă împotriva generalului Nicolae Ciucă, împotriva decretului prezidenţial a lui Klaus Iohannis, a fost un act de sabotare şi de trădare a intereselor naţionale.” – a declarat Ionel Dancă.

Ionel Dancă PNL

Foto B1TV

PNL cere demisia ministrului Gabriel Leş

„Ministrul Apărării, Gabriel Leş, trebuie să îşi dea demisia de îndată şi să îşi asume responsabilitatea actelor sale care au pus în pericol siguranţa naţională. Din păcate, acţiunile de subminare a siguranţei naţionale şi a intereselor strategice ale României în cadrul angajamentelor noastre internaţionale din structura alianţei NATO, nu sunt singulare.” – susţine PNL prin vocea lui Ionel Dancă.

Bugetul apărării în opinia PNL

„Vedem tot mai multe astfel de acţiuni din partea reprezentanţilor PSD-ALDE, ultimul venit în această suită fiind chiar şi ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, care a propus Guvernului spre adoptare un memorandum pentru a construi două spitale regionale la Craiova şi Constanţa, din bugetul Ministerului Apărării Naţionale de 2% din PIB. Este un alt demers iresponsabil al guvernării PSD-ALDE de atac la capacitatea de înzestrare a Armatei şi la ordinea publică şi siguranţa naţională. Ministrul Teodorovici, prin această propunere pe care a înaintat-o Guvernului României, ia apărarea şi serveşte interese care sunt potrivnice României, la fel cum a făcut şi ministrul Apărării, Gabriel Leş.

Ne întrebăm cui servesc aceste demersuri de subminare a capacităţii de înzestrare a Armatei din partea ministrului Apărării Naţionale, Gabriel Leş sau a ministrului Eugen Teodorovici, dacă nu Rusiei. Nu este prima acuzaţie legată de interesele domnului Eugen Teodorovici, de sprijin al unor acţiuni din partea Rusiei pe teritoriul României.” – declară Ionel Dancă.

PNL cere demisia ministrului Eugen Teodorovici

„Cerem de asemenea, demisia ministrului Eugen Teodorovici, ministrul Finanţelor Publice, atât pentru această propunere scandaloasă, care afectează bugetul Apărării Naţionale conform angajamentelor României în cadrul alianţei NATO, precum şi pentru debandada provocată în economie prin adoptarea Ordonanţei 114.” declară purtătorul de cuvânt al PNL Ionel Dancă.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

*

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress