MAI va achiziţiona elicoptere Airbus H135 pentru servicii medicale de urgență

Airbus Helicopters și Ministerul Afacerilor Interne au semnat un acord cadru de patru ani pentru cumpărarea de elicoptere H135 și servicii de suport asociate, pentru operațiuni medicale de urgență și misiuni de căutare și salvare în țară.

”Airbus este un jucător activ în România de aproape 50 de ani și suntem mândri că Ministerul Afacerilor Interne a ales H135 pentru astfel de misiuni critice. Ca lider de piață, cu peste 600 de elicoptere în serviciu pentru operațiuni medicale de urgență în întreaga lume, nu am nicio îndoială că va fi o achiție valoroasă pentru țară, menită să salveze vieți”, a declarat Georges Durdilly, șeful Airbus Helicopters Romania.

Airbus Helicopters a livrat peste 1.300 de elicoptere H135 clienților din întreaga lume, înregistrând mai mult de 400.000 de ore de zbor anual. Domeniul operațional al H135 include aplicarea legii, servicii medicale de urgență, transport aerian privat și de business, întreținere pentru parcurile eoliene industriale și instruire militară. Modelul H135 este principala referință în serviciile medicale de urgență, fiind disponibil într-o gamă largă de configurații de interior care maximizează posibilitățile de alegere ale operatorilor, oferind spații ample pentru transportul cu un singur pacient sau cu doi pacienți. Familia de elicoptere H135 are în palmares mai mult de 5 milioane de ore de zbor, fiind în serviciul a peste 300 de clienți din întreaga lume – precizează un comunicat de presă pe care l-am primit de la PR-ul companiei Raluca Lunculescu.

Airbus a achiziţionat şi Armata RF Germania.

Despre Airbus

Airbus este lider mondial în domeniul aeronautic, al spațiului și al serviciilor conexe. În 2018 a generat venituri de 64 de miliarde de euro și a numărat aproximativ 134.000 de angajaţi la nivel mondial. Airbus oferă cea mai cuprinzătoare gamă de aeronave de pasageri. Airbus este, de asemenea, lider european în furnizarea de aeronave-cisternă, de luptă, de transport și pentru alte misiuni, precum și una dintre cele mai importante companii spațiale din lume. În domeniul elicopterelor, Airbus oferă cele mai eficiente soluții civile și militare în întreaga lume.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

*

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress