Înarmarea Ucrainei continuă

Sisteme HIMARS, obuziere autopropulsate și blindate de apărare aeriană vor ajunge în Ucraina în următoarea perioadă. Cu ajutorul sistemelor HIMARS, Armata Ucraineană a distrus până acum zeci de depozite de muniție ale Armatei Roșii.După 5 luni de război, înarmarea Ucrainei continuă în ritm permanent pentru a susține Kievul în fața invaziei Federației Ruse. Peste 50 de state fac parte în prezent din Inițiativa Ramstein pentru sprijinirea Kievului creată de Statele Unite ale Americii, sub coordonarea secretarului american al apărării Lloyd Austin.

Pentagonul a anunțat un nou pachet de asistență de securitate pentru Ucraina, care va include sisteme suplimentare de rachete de artilerie de mare mobilitate, muniție și un număr substanțial de vehicule aeriene fără pilot Phoenix Ghost. În total Ucraina a primit până acum 16 sisteme HIMARS cu patru vehicule de comandă. Cu ajutorul rachetelor lansate de HIMARS armata ucraineană a distrus până acum peste 60 de depozite de muniție ale Armatei Roșii.

Kievul susține că are nevoie de 50 de platforme HIMARS pentru a face față invaziei Federației Ruse și de 100 pentru a lansa un contraatac cu șanse de succes.

Germania a aprobat vânzarea a 100 de obuziere autopropulsate în valoare de 1,7 miliarde de euro către Ucraina. Compania Krauss-Maffei Wegmann a început deja fabricarea obuzierelor, modelul Panzerhaubitze 2000, a căror serie completă va dura câțiva ani, potrivit publicației germane ”Der Spiegel”.

Tot din Germania au ajuns în Ucraina primele 3 blindate de apărare aeriană Gepard dintr-o serie de 15. În această perioadă au ajuns și din Marea Britanie în Ucraina 6 blindate de apărare aeriană Stormer. Sistemul britanic poate identifica aeronavele inamice la o distanță de 18 kilometri. Stormer trage cu rachete Starstreak cu triplă submuniție, folosite deja de luptătorii ucraineni pe lansatoare portabile.

Aceste tehnologii nu vor întoarce peste noapte soarta războiului din țara vecină. Echipamentele militare occidentale au nevoie de militari pregătiți pentru a le utiliza și asigura mentenanța ceea ce presupune o perioadă de câteva luni pentru ca trupele ucrainene să le poată folosi. Tot ceea ce presupune tehnologie NATO, diferită ca sisteme și calibre de cea de proveniență rusească utilizată până acum de Armata Ucrainei impune o instruire specifică.

Foto copertă: MApn

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

*

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress