Hannibal ad portas Uniunii Europene

Anul trecut un oficial rus – adevarat din „opozitie” – vorbea despre o „primavara araba europeana”. Nimeni nu l-a bagat in seama. Dimensiunea acestei strategii nu a fost nici anticipata si nici macar luata in seama de oficialii europeni. Cu toate ca exista comisari, subcomisari si responsabili in UE care, intr-o gandire corecta, ar fi trebuit sa aiba planuri de reactie la o astfel de „invazie” araba.
Turcia este in acest moment interfata, placa turnanta intre zecile de mii de refugiati musulmani de pe teritoriul sau spre Europa. Acestia nu puteau sa se deplaseze in numar atat de mare fara o finantare adecvata. Si, asa cum cunoastem, daca vom urmari provenienta banilor pentru aceasta manevra de amploare vom ajunge in cele din urma si la finantator. Oricat am dori sa credem ca mii de oameni se deplaseaza traversand mii de kilometrii doar cu baschetii in picioare, cu hainele de pe ei si o punga de biscuiti: este imposibil! Mai ales cand vorbim nu de o majoritate formata nu din familii, ci in mare doar din barbati si tineri cu o constitutie fizica foarte buna.
Generalul (r) Constantin Degeratu vine cu o ipoteze pe care nu le putem contrazice foarte usor. Fostul sef al Marelui Stat Major vorbeste despre un plan coordonat de Rusia. Care are ca intentie distragerea atentiei de la ce se intampla in Ucraina, unde trupele rusesti isi continua manevrele, cu dorinta de a influenta negativ coeziunea europeana.
Imigranti arabiÎn opinia generalului Constantin Degeratu, Europa se confruntă în acest moment cu patru probleme majore. Este vorba despre agresiunile Rusiei din Ucraina, extinderea Statului Islamic în Orientul apropiat, problema imigranţilor din Siria şi criza economică. Iar aceasta migratie masiva de populatie musulmana spre Europa nu face decat sa complice tot.
In acest moment imigrantii au rute, planuri, comunica intre ei inclusiv pe retele sociale, se sfatuiesc in timp real despre rutele cele mai bune, despre calauze, despre zone de frontirara slab pazite. Si se misca repede, construind si punand bazele unui sistem de migratie modern utilizand inclusiv cele mai moderne metode de informare si comunicare. Cu fiecare zi se adapteaza, isi perfectioneaza tacticile de migrare, se consulta reciproc (cei care reusesc sa ajunga in Europa cu cei ce doresc sa vina) si speculeaza toate slabiciunile de paza si protectie a granitelor pe care intentioneaza sa le treaca.
Nimic nu este intamplator si daca institutiile euroatlantice raman indiferente la acest asalt de imigranti se va produce o criza greu de anticipat. Probabil ca doar Moscova are un raspuns la intrebarea legata de ce se va intampla in urmatorii ani in urma acestui val migrator. Si Rusia „zambeste” privind la ce se intampla… Uita insa ca are probleme similare in interiorul granitelor pe care le controleaza. Iar viitorul nu este placut nici in Rusia daca ne referim la evolutia demografica musulmana.

Blestemul lui Gaddafi

Vizionar sau nu, in 2009 Muammar Gaddafi a tinut un discurs in care anticipa ce se va intampla in Europa. Declara atunci: „We have 50 million Muslims in Europe. There are signs that Allah will grant Islam victory in Europe—without swords, without guns, without conquest—will turn it into a Muslim continent within a few decades.” Nimeni nu il poate contrazice in acest moment…
Evolutia demografica este in 2015 accelerata de valul de migratori care pot conduce la prabusirea institutiilor, echilibrului demografic si, mai ales, „confortul” Europei in raport cu cel mai vechi continent. Asa cum, cu aproape 2 milenii in urma, Imperiul Roman se prabusea sub presiunea invaziilor popoarelor migratoare, istoria pare sa se repete. Si folosesc un citat din acele vremuri care pare de actualitate: Hannibal ad portas!

„La un semn, un ţărm de altul, legând vas de vas, se leagă
Şi în sunet de fanfare trece oastea lui întreagă;
Ieniceri, copii de suflet ai lui Allah şi spahii
Vin de-ntunecă pământul la Rovine în câmpii;
Răspândindu-se în roiuri, întind corturile mari…
Numa-n zarea depărtată sună codrul de stejari.”

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

*

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress