Forţele Aeriene Canadiene şi-au încheiat misiunea NATO de poliţie aeriana

Forţele Aeriene Regale Canadiene (RCAF) şi-au încheiat misiunea NATO de poliţie aeriană în România, care s-a desfăşurat pe o perioadă de patru luni, se arată într-un comunicat de presă. Anul trecut, fostul ministru al apărării Mihai Fifor a primit asigurări din partea Forţelor Aeriene Române că, începând din luna noiembrie, escadrila românească de aeronave F16-Falcon va putea participa la misiunile de poliţie aeriană naţională. La 1 Decembrie au existat însă probleme cu participarea aeronavelor F16 Falcon româneşti la Parada Naţională. Potrivit informaţiilor obţinute din surse militare, aceastea nu au putut decola din cauza pistei care era acoperită cu gheaţă.

Declaraţii ale comandanţilor canadieni

„Forțele armate canadiene au participat activ alături de aliații noștri NATO la măsurile menite să mențină securitatea și stabilitatea în Europa Centrală și de Est. În calitate de membru al NATO, Canada contribuie la menținerea siguranței și securității spațiului aerian al Alianței și, încă o dată, și-a îndeplinit angajamentul față de misiunea NATO de poliție aeriană prin eforturile depuse de membrii Air Task Force Romania „.

– Generalul-locotenent Michael Rouleau, comandantul Comandamentului Operațiunilor Comune Canadiene.

„Asumarea angajamentului Canadei față de NATO este o parte importantă a mandatului nostru de a furniza energie aeriană tuturor misiunilor CAF din întreaga lume. Divizia 1 Aeriană Canadiană a fost mândră să sprijine această misiune în ultimele câteva luni. Sunt incredibil de mândru de ceea ce au obținut femeile și bărbații Air Task Force România „.

– Generalul-maior Christian Drouin, comandant Divizia 1 Aeriană canadiană.

Informaţii despre misiunea CAF în România

  • Misiunea CAF din România a fost compusă din aproximativ 135 militari (CAF) și cinci CF-18 Hornets.
  • Membrii echipei canadiene au fost în principal din Escadrila 425 Tactical Fighter, susținuți de personal specializat (în primul rând din 2nd Air Expeditionary Wing și 3 Wing Bagotville).
  • Grupul de Lucru al Forțelor Aeriene din Canada completează misiunile executate până acum, trei la număr, în România, din 2014 (august 2014 Câmpia Turzii, septembrie 2017 Mihail Kogalniceanu – Constanţa, septembrie-decembrie 2018 Constanţa).
We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

*

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress