Dragnea: Ambasadelor li se transmite mesajul că PSD va subjuga justitia

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a afirmat, pe 4 ianuerie 2017, că la ambasadele străine de la Bucureşti se transmite în ultimele zile mesajul că PSD va subjuga justiţia, el adăugând că nu poate fi vorba de subjugarea justiţiei într-un stat democratic, iar ceea ce a susţinut este că judecătorii trebuie să fie cu adevărat independenţi şi protejaţi.
El a fost solicitat să comenteze, într-o intervenţie telefonică la Realitatea TV informaţiile potrivit cărora noua guvernare urmăreşte să fie diminuate din puterile DNA şi că va fi împiedicată lupta împotriva corupţiei.
‘Se trimit la ambasade – oficial, neoficial, formal, informal – acest tip de informaţii, aceste două informaţii, că România va intra în derapaj economic, că acest program este nerealist (…) şi că PSD va subjuga justiţia. Nu există aşa ceva! Cine, într-un stat democratic, poate subordona justiţia? A, ce am spus şi voi spune în continuare, din ce în ce mai apăsat, că îmi doresc ca într-adevăr judecătorii (…) să fie independenţi şi protejaţi’, a spus Liviu Dragnea.
Potrivit acestuia, judecătorii trebuie să judece după propria conştiinţă şi după legi.
‘Pe asta se bazează statul de drept, pe judecători bine plătiţi, care să aibă la dispoziţie infrastructura judecătorească a instanţelor foarte bine realizată, să nu aibă o încărcătură de dosare mare şi să se simtă într-adevăr independenţi, să judece după propria lor conştiinţă şi după cadrul legal. În schimb, să nu ne facem că nu vedem ceea ce se întâmplă în ultimele zile. Eu sper să nu mai apară alte lucruri şi sper ca ceea ce se vede în ultimele zile să nu fie adevărat. Să nu uităm niciodată că drepturile şi libertăţile fundamentale ale omului să fie respectate’, a mai spus preşedintele PSD.
De asemenea, Dragnea a mai subliniat că programul de guvernare al PSD este unul serios şi fezabil şi că punctele cuprinse în acesta pot fi puse în aplicare în perioada mandatului de patru ani.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

*