Permisele comerciale de pescuit prelungite

Conducerea Administraţiei Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării a hotărât pe 4 ianuarie 2017 prelungirea termenului de valabilitate pentru toate documentele necesare pescuitului comercial. Prin această hotărâre actele vor rămâne în vigoare până la 31 mai anul acesta, cu toate că de la 1 aprilie se va institui prohibiţia generală – transmite corespondentul RRA Irinel Călin.
Reporter: Ca la fiecare îneput de an, prin decizia conducerii Administraţiei Rezervaţiei Biosferei, actelor de reglementare privind pescuitul comercial din anul precedent li se prelungeşte valabilitatea pentru aproximativ 5 luni. De ce se întâmplă an de an acest lucru, ne spune Ion Munteanu, şef serviciu în cadrul Administraţiei Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării:
Ion Munteanu: Această decizie a fost adoptată deoarece pentru reglementarea activităţilor de pescuit comercial pentru anul 2017 este necesară apariţia a două ordine, unul privind aprobarea măsurilor de reglementare a efortului din pescuit şi un alt ordin privind nominalizarea punctelor de îmbarcare şi a centrelor de primă vânzare în vederea desfăşurării activităţilor. Prin urmare, persoanele autorizate de anul trecut, care sunt în umăr de 1.100 sunt obligate să deţină asupra lor toate documentele necesare desfăşurării activităţii de pescuit comercial eliberate în anul 2016.
Reporter: Dacă în privinţa punctelor de debarcare şi primă vânzare noul ordin de ministru ar putea include din acest an şi bursa de peşte din Tulcea, în ceea ce priveşte efortul de pescuit ordinul de ministru are nevoie de o determinare a cotelor de captură pe fiecare specie în parte în baza unor studii de specialitate, realizate de instituţii acreditate.
SURSA: Radio România Actualităţi.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

*

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress