Cele 31 Abrams promise de SUA au ajuns în Germania

Echipajele ucrainene care vor conduce tancurile Abrams și specialiștii în întreținerea acestor blindate vor începe instruirea în Germania. Orizontul de timp estimat de SUA pentru livrarea tancurilor grele în Ucraina: toamna acestui an.

Pentagonul a anunțat că cele 31 de tancuri M1 Abrams destinate Ucrainei au ajuns în Germania, în poligonul Grafenwoehr unde se va desfășura instruirea echipajelor de luptă cât și a echipelor de mentenanță ucrainene. Pregătirea va fi condusă de Statele Unite pentru ca până în toamnă militarii ucraineni să poate utiliza în luptă tancurile Abrams. Programul de instruire va fi unul de durată pentru că Abrams este un tanc complex care are nevoie de pregătire atât pentru echipajele de luptă cât mai ales pentru specialiștii de întreținere.

Militarii ucraineni vor ajunge în Germania, pentru pregătire, în următoarele săptămâni, a declarat secretarul de presă al Pentagonului, generalul de brigadă Pat Ryder:

Aceste echipaje sunt așteptate să sosească și să înceapă antrenamentele în următoarele două săptămâni. Așa cum am discutat anterior, acest program extins de pregătire pentru echipajele de luptă și de întreținere ucrainene este menit să îi pregătească pentru rolurile lor critice în viitor în operarea eficientă a tancului M1 Abrams pentru apărarea poporului ucrainean.

SUA au anunțat că vor livra tancurile, dotate cu armuri și arme avansate, în ianuarie. Inițial, Statele Unite au plănuit să achiziționeze tancuri noi M1A2 Abrams pentru a le trimite în Ucraina, folosind fonduri de la Inițiativa de asistență pentru securitate a Ucrainei. Cu toate acestea, Pentagonul a decis în martie să recondiționeze tancurile M1A1 Abrams aflate deja în inventarul SUA pentru a scurta termenul de livrare către Ucraina. Varianta M1A1 va avea „o capacitate foarte asemănătoare” cu M1A2, declara generalul Ryder în martie.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

*

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress