Cel mai mare ajutor militar pentru Ucraina

În coordonare cu Franța și Germania, Statele Unite ale Americii au anunțat cel mai mare pachet de asistență militară pentru Ucraina. Susținerea militară include, pentru prima dată, vehicule blindate de infanterie Bradley.

Sute de blindate, autotunuri, piese de artilerie, rachete anti-aeriene și anti-tanc vor ajunge în Ucraina în cel mai mare pachet de asistență militară pe care Kievul îl primește din partea Statelor Unite ale Americii. În valoare de aproape 3 miliarde de dolari, cea mai recentă susținere pentru Kiev include și echipamente de vedere pe timp de noapte, mine anti-tanc, proiectile reactive de artilerie pentru sistemele HIMARS și piese de schimb pentru mentenanța tehnicii de luptă occidentale pe care Armata Ucrainei o folosește deja în luptele de eliberare a teritoriilor ocupate de Federația Rusă.
Germania și Franța și-au coordonat sprijinul militar pentru Ucraina cu acest pachet oferit de Statele Unite. Berlinul a anunțat că va trimite Ucrainei o baterie de apărare anti-aeriană Patriot dar și 40 de vehicule blindate de luptă pentru infanterie Marder. Parisul a anunțat că va susține Kievul cu tancuri ușoare cu deplasare pe roți AMX-10, vehicule de recunoaștere cu mobilitate ridicată dotate cu un tun de 105 milimetri. Militarii ucraineni vor fi instruți pentru a utiliza aceste blindate de producție occidentală.

Noile vehicule de luptă pe care Ucraina le va primi conturează o schimbare în mentalitatea țărilor occidentale în ceea ce privește armamentul pe care sunt dispuse să îl ofere Kievului.

Aliaţii europeni livraseră deja tancuri de concepţie sovietică, dar niciodată încă tancuri de fabricaţie occidentală, în pofida cererilor repetate ale Kievului.

Pachetul de asistență militară anunțat de Statele Unite include 100 de transportoare blindate M113, 138 blindate ușoare HMMWV, 55 de transportoare MRAP rezistente la mine, 18 autotunuri dar și 50 de transportoare blindate Bradley, suficiente pentru dotarea unui batalion mecanizat de infanterie. Aceste blindate de ultimă generație vor fi livrate Ucrainei cu muniția aferentă: proiectile pentru tunul de pe blindat cât și rachetele antitanc de mare precizie, ghidate cu fir, care sunt amplasate pe această mașină de luptă foarte eficientă împotriva tancurilor.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

*