Alţi 3000 de militari americani se vor muta în Europa

Alți 3.000 de militari din Divizia 82 Aeropurtată se vor muta în Europa în zilele următoare, iar secretarul Apărării Lloyd J. Austin III repoziționează temporar 160 de militari care antrenează armata ucraineană în afara țării.

Mișcările de trupe au loc în contextul unor semne suplimentare de escaladare a Rusiei la granițele sale cu Ucraina, a declarat Jake Sullivan, consilierul pentru securitate națională al președintelui Joe Biden. Sullivan a vorbit despre acest subiect la Casa Albă:

După cum am mai spus, suntem în perioada când o invazie ar putea începe în orice moment dacă [președintele rus] Vladimir Putin decide să o ordone”, a spus consilierul pentru securitate națională. Sullivan a spus că această nouă invazie a Ucrainei – Rusia a invadat țară în 2014 și Crimeea anexată ilegal — ar putea veni oricând.

Sullivan a spus că Statele Unite sunt pregătite, indiferent de decizia pe care o va lua Putin. Statele Unite vor negocia dacă liderul rus va alege sau „suntem, de asemenea, gata să răspundem decisiv, alături de acești aliați și parteneri, în cazul în care Rusia alege să ia măsuri militare”.

Răspunsul la o invazie rusă ar include sancțiuni economice severe, cu pachete similare impuse de Uniunea Europeană, Regatul Unit, Canada și alte țări, a mai spus Sullivan. „Ar include, de asemenea, modificări ale poziției NATO și ale forțelor americane de-a lungul flancului estic al NATO și ar include sprijinul continuu pentru Ucraina”, a precizat Jake Sullivan.

Retragere a trupelor americane din Ucraina

Militarii americani pleacă din Ucraina și se vor repoziționa în altă parte în Europa”, a declarat, într-o declarație scrisă, secretarul de presă al Pentagonului, John F. Kirby. „Secretarul apărării a luat această decizie dintr-o abundență de precauție – având în vedere siguranța și securitatea personalului nostru în primul rând – și informat de îndrumările Departamentului de Stat privind personalul american în Ucraina”.

Un total de 160 de membri ai Gărzii Naționale din Florida au fost dislocați în Ucraina de la sfârșitul lunii noiembrie, antrenând și consiliind și îndrumând forțele armate ucrainene. Trupele, repartizate în Echipa de luptă a Brigăzii 53 Infanterie, fac parte din Grupul Multinațional Comun de Instruire-Ucraina.

„Ei pleacă din Ucraina și se vor repoziționa în altă parte în Europa”, a declarat, într-o declarație scrisă, secretarul de presă al Pentagonului, John F. Kirby. „Secretarul a luat această decizie dintr-o măsură de precauție – având în vedere siguranța și securitatea personalului nostru în primul rând – și informat de îndrumările Departamentului de Stat privind personalul american în Ucraina”.

Vin în Europa încă 3.000 de soldați din Divizia 82 Aeropurtată

Un oficial înalt al apărării a confirmat că alți 3.000 de soldați din Divizia 82 Aeropurtată cu sediul la Fort Bragg, Carolina de Nord, vor fi desfăşuraţi în Europa. „Această a doua tranșă de soldați aeropurtați se va alătura în Polonia primei tranșe de 1.700 de soldați și facilitatori cheie pe care secretarul Austin i-a comandat acolo pe 2 februarie”, a spus oficialul înalt al apărării, vorbind pe fundal. „Aproape două treimi din această primă tranșă au sosit deja. Sunt comandate de generalul-maior al armatei Christopher Donahue.” – precizează site-ul Pentagonului.

Imagine copertă: Photo By: Army Spc. Joshua Cowden

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

*