Vestigii din Irak distruse de ISIS… Din nou!

Irakul este considerat leaganul culturii si al civilizatiei. Pornind de la civilizatiile sumeriana si mesopotamiana pana la cea asiriana, babiloniana, hittita. Practic, din acele locuri a plecat Patriarhul Avraam, au plecat primele legi (Codul lui Hamurabbi), prima scriere, primele constructii si primele notiuni despre principalele stiinte. In mod paradoxal, aceste locuri antice de unde a plecat civilizatia sunt acum controlate in parte de barbarii din ISIS. Care si-au propus sa distruga tot ce inseamna vestigii de cultura si arhitectura. Dupa ce au martelat obiectele antice ale cetatii Ninive din Muzeul de Istorie din Mosul, au distrus obiecte de tezaur, dupa ce au ars peste 8000 de carti rare aflate la Mosul, jihadistii din ISIS au distrus din nou tezaure culturale.
Barbarii din ISIS au folosit buldozere pentru a distruge vestigiile anticului oras Nimrud, in nordul Irakului. Stirea a fost confirmata de Ministrul Turismului si Antichitatilor de la Bagdad si transmisa de televiziunea publica irakiana.

Anticul Nimrud distrus

Oras-cetate in anticul regat al Asiriei, cu o dezvoltare de varf intre 900-612 I.Hr., situat la sud de actualul oras Mosul din Irak. Este situat in apropiere de cetatea Ninive unde au domnit doi cunoscuti regi asirieni: Ashurnasirpal II si Sennnacherib. La Nimrud si Ninive sunt cele mai improtante vestigii ale civilizatiei asiriene. Nimrud a fost capitala regelui Ashurnasirpal II. Enciclopedia Britannica mentioneaza ca la Nimrud exista cea mai importanta colectie de obiecte din fildes din lume.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

*

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress