Romani in lupta importiva ISIS in Siria

Stirea cu cei doi romani care s-ar fi alaturat People’s Defense Units (YPG) in lupta impotriva ISIS nu mi-a fost confirmata de „Leii din Rojava”. Spre deosebire de alti jurnalisti care isi dau cu parerea, eu port o corespondenta atat cu Jordan Matson (unul dintre liderii principali „Lions of Rojava”) dar si cu cei de la Lions of Rojava. Ei ma cunosc si astept un interviu de ceva vreme… Tinand cont ca ei sunt in permanenta in lupta inca nu s-a „intamplat” interviul. Dar cred ca trebuie sa fim retinuti. Nu ca nu m-as bucura ca doi romani sa lupte alaturi de crestinii din Lions of Rojava. Pentru ca aceasta este o grupare de luptatori crestini straini, fosti militari, care s-au alaturat fortelor anti-ISIS.
Singura postare pe „Lions of Rojava”, pe data de 17 februarie la care se face referire, aminteste de lupta pentru eliberarea satului Cibne. Hai sa nu inventam subiecte.
Lions of Rojava militari romaniAstept un raspuns de la Jordan Matson si de la Lions of Rojava despre cei doi (presupusi) romani care ar lupta alaturi de kurzi impotriva ISIS. Nicu Popescu stie (i-am spus la un moment dat) ca sunt in dialog pe FB cu americanul Jordan Matson. El este si unul dintre liderii Lions of Rojava (luptatorii straini care s-au alaturat kurzilor).
Pana acum nu am o confirmare oficiala de la ei despre cei doi romani. Presa a dat… Eu am verificat pagina (care se afla in lista mea de mult timp). Port un dialog cu ei de luni de zile.

Mi-as dori ca presa sa fie mai putin „lansata” pe informatii pe care nu si le poate singura confirma. Informatii pe care le inghite fara confirmare din propriile surse ci doar din ce se afla pe internet…

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

*

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress