Armată

Reformarea sistemului medical militar, o prioritate pentru ministrul apărării naţionale

Într-un interviu pentru RRA, ministrul MIhai Fifor a precizat că are ca prioritate reformarea sistemului sanitar militar. Declaraţia a fost făcută la postul Radio România Actualităţi.

Ruxandra Sararu: Reformarea sistemului medical militar reprezintă o prioritate pentru ministrul apărării naţionale, Mihai Fifor. El i-a declarat colegei noastre Ruxandra Săraru că se investeşte foarte mult în cele 11 spitale pe care le are ministerul la nivelul întregii ţări şi că au fost scoase la concurs peste 400 de posturi pentru medici. Mihai Fifor a mai spus că la Spitalul Militar din capitală urmează să fie construit un pavilion nou.

Mihai Fifor: Spitalul Militar Central e oarecum favorizat, pentru că este extrem de vizibil şi nu doar că are o echipă medicală de excepţie, dar şi dotarea pe care acest spital o are este una foarte bună. Şi continuăm să îi sprijinim pe colegii noştri de la Spitalul Militar, dna general Ioniţă îşi face datoria cu prisosinţă şi lucrul acesta se şi vede, de altfel, plus că e un program ambiţios de investiţii nu doar în echipamente medicale, dar şi în infrastructura acestui spital. Urmează să fie construit un pavilion nou, cu lucruri foarte interesante acolo, cu blocuri operatorii noi, adică un spital care revine către ideea de medicină operaţională, astfel încât să putem fi pregătiţi şi să putem acoperi orice tip de intervenţie în caz fie de dezastru, fie, Doamne fereşte!, de conflict armat.

Finanţare spitale militare

Ruxandra Săraru: Mihai Fifor a spus că vor fi finanţate spitalele militare din Cluj, din Timişoara, unde ar urma să se redeschidă a doua linie de gardă, şi din Iaşi. Ministrul apărării spune că la Constanţa va fi construit un spital nou în curtea actualei unităţi medicale de acolo. De asemenea, se are în vedere o distribuţie de ambulatorii în judeţele unde ministerul nu are spitale. Interviul integral poate fi ascultat marţi seara, în emisiunea „Oameni care mişcă România”, realizată de Ruxandra Săraru.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

*

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress