O noua parghie a Rusiei vs SUA si UE

Rusia va propti o nou parghie in relatia cu Statele Unite pentru a forta Washingtonul sa recunoasca apartenenta Peninsulei Crimmea la Federatia Rusa. Moscova intentioneaza astfel sa forteze atat SUA cat si UE sa solicite vize rusesti pentru a-si pregati cosmonautii care urmeaza sa ajunga pe Statia Spatiala Internationala Soyuz. O noua „smecherie” a lui Putin in complexul plan de recuperare a teritoriilor fostei URSS. Pas cu pas, zona cu zona, precum un puzzle, Rusia isi urmareste obiectivul strategic. Cu instrumente si parghii ce tin de obieceiurile sovietice. Nimic nu este intamplator in ceea ce face Rusia. Iar ultimele 4 luni demonstreaza implementarea unui plan bine conturat.   Atat SUA cat si UE vor fi puse astfel sa aleaga intre a trimite cosmonauti pe Soyuz si a recunoaste noul statul al Crimeii in eventualitatea in care Rusia va aplica aceasta masura. Si cum, in acest moment, Soyuz este singura statie spatiala functionala, chiar daca SUA si UE contribuie cu fonduri pentru intretinerea acesteia, acestea vor trebui sa respecte prevederea „contractuala” ce impune pregatirea cosmonautilor in centrul rusesc. Pe romaneste, Putin va spune: ori – ori.

Potrivit The Times (care citeaza la randul sau Itar Tass), Rusia intentioneaza sa isi stramute o parte din programul special de pregatire a cosmonautilor in Crimeea (cel mai probabil la Sevastopol). Astfel, atat cosmonautii propusi de NASA cat si cei propusi de European Space Agency vor fi obligati sa detina o viza ruseasca petru a participa la programul de pregatire esential si obligatoriu pentru a ajunge pe Soyuz. Orice participare la acest program, in situatia in care acesta se va muta la o viitoare baza din Sevastopol, va conditiona participantii sa ajunga acolo prin Rusia. Doar un plan elaborat in „laboratoarele” dezvoltate de Iuri Andropov, Molotov, Hrusciov, Stalin si altii ca ei ar putea fi atat de ingrat in relatiile displomatice dintre Moscova vs Washignton si Bruxelles.

Intr-o situatie limita, NASA va fi nevoita sa suspende relatiile de colaborare cu Rusia. Si sa isi accelereze planul pentru ridicarea unei noi statii orbitale. Statia Spatială Internatională este un proiect la care participă cinci mari agentii spatiale: NASA (Statele Unite ale Americii), RKA (Rusia), JAXA (Japonia), CSA (Canada) swi ESA (o asociatie de mai multe tări europene). Mutarea centrului de pregatire spatiala rusesc in Sevastopol va obliga toate aceste agentii sa recunoasca implicit noul statut al Crimeii. Totul este insa integrat intr-ul plan complex, pregatit nu in acest an, nu in ultimii doi ani…

O noua paradigma ce forteaza Occidentul. O noua provocare a Rusiei la Asdresa Blocului Occidental reprezentat de SUA si UE, de NATO, intr-un razboi politico-diplomatic si chiar militar asumat de Moscova.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

*

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress