Armată

Nava-Şcoală Mircea se întoarce acasă în Portul Militar Constanţa

Forţele Navale Române anunţă că Nava-Şcoală „Mircea” se va întoarce acasă joi, 5 iulie, ora 11.00, în Portul Militar Constanţa.

Din 4 iunie, nava a efectuat marşul internaţional de instrucţie în Marea Mediterană şi Marea Adriatică, cu escale în porturile Bari din Italia, Tivat din Muntenegru şi Pireu din Grecia.

Alături de echipajul de bază al navei, la bord s-au îmbarcat 48 de elevi din anul I ai Şcolii Militare de Maiştri Militari de Marină „Amiral Ion Murgescu”, 51 de cadeţi şi 14 instructori germani.

După 31 de zile, dintre care 21 pe mare şi 10 în porturile Bari, Tivat şi Pireu, marşul internaţional de instrucţie desfăşurat pentru pregătirea cadeţilor germani şi români va ajunge la final.

Bricul Mircea după 31 de zile de misiune

„În timpul parcurgerii celor peste 2.400 de mile marine, tinerii români şi germani au avut ocazia să simtă marea şi ceea ce înseamnă viaţa la bordul unei nave militare. Instructorii de la bordul navei au transmis viitorilor marinari cunoştinţele de bază necesare pentru a fi parte a unui echipaj, dar şi respectul şi profesionalismul de care aceştia trebuie să dea dovadă în viitoarea lor carieră militară.

Cei aproximativ 100 de cadeţi se vor întoarce în România marinari, botezaţi cu acordul Zeului Neptun, dar şi absolvenţi ai stagiului de practică, după ce au susţinut colocviul final în timp ce traversau, în drum spre Constanţa, strâmtoarea Dardanele.

Aceste noi reuşite nu ar fi putut fi posibile fără cursurile şi fără lucrările de matelotaj efectuate în Marea Neagră, fără urcatul în arboradă în Marea Marmara, fără navigatul pe vele în albastrul Mării Egee, fără şcoala de rame desfăşurată în Marea Adriatică şi fără realizarea exerciţiilor de abandonul navei, cu lăsarea plutei la apă şi urcarea în aceasta în largul Mării Ionice.

Cei aproape 200 de membri ai echipajului, instructori şi cadeţi, au avut şi misiunea de a reprezenta ţara noastră şi de a consolida statutul de Ambasador onorific al României pe mările şi oceanele lumii, pe care Nava-Şcoală „Mircea” îl deţine de 79 de ani, timp în care a format zeci de generaţii de navigatori pentru Marina Militară”, menţionează Forţele Navale.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

*

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress