Iranul sustine ca are o noua arma

Războiul propagandistic dintre Iran şi Statele Unite atinge un nou nivel prin noi declaraţii despre noi capacități de luptă. Noi cercetări conduse de Iran pentru obținerea unor arme din ce în ce mai puternice într-un război informaţional la nivel de înzestrare dus între Teheran şi Washington au adus noi declarații.

Iranul susţine că a dezvoltat o bombă uriaşă care este echivalentă cu bomba experimentată de SUA în Afganistan în luna aprilie a acestui an: Gbu-43 Moab (Massive Ordnance Air Blast). Potrivit informaţiilor prezentate atunci, bomba experimentată de SUA ar fi cea mai puternică armă non-nucleară. Această bombă a fost utilizată în Afganistan pentru a distruge poziţii deţinute de gruparea teroristă Stat Islamic. Această armă, denumită la acea dată „mama tuturor bombelor”, are un răspuns din partea Iranului care susţine că în ultima săptămână a testat o armă similară pe care a intitulat-o „tatăl tuturor bombelor”.

Generalul Amir Ali Hajizadeh, comandantul Forțelor Aeriene ale Gărzilor Revoluționare Iraniene a declarată că „aceste bombe sunt la dispoziția noastră, pot fi lansate din aeronave si au un nivel foarte mare de distrugere”.

Potrivit publicației online militare italiene Analisi Difesa, bomba reprezintă echivalentul a 10 tone de TNT.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

*