Felicitări SPP şi Armatei României pentru Summitul de la Sibiu

Felicitări Serviciului de Protecţie şi Pază dar şi Armatei României pentru „liniştea” asigurată la Sibiu pe parcursul celor duă zile ale Summitului UE.

Ca de obicei, SPP a impresionat prin profesionalism „în teren” iar aceşti luptători de elită i-au surprins şi pe colegii lor din UE. Colegii SPP care asigurau paza principalilor deminitari au primit cuvinte de laudă pentru operaţiile conduse. Proceduri, protocol, etape, protecţie totală din partea SPP pentru cei mai importanţi lideri din UE. Un serviciu de elită cu protecţie şi pază asigurate la cele mai înalte standarde.

Armata României cu cei mai buni luptători

Armata României: pregătită să intervină cu forţe pentru operaţii speciale.

Separat de survolul permanent al elicopterelor PUMA din Forţele Aeriene Române a fost antrenată şi pregătită o echipă SOAF pentru a interveni la sol (prin desantare).

Cu aproximativ 10 zile înainte de Summitul de la Sibiu au fost executate manevre de exerciţiu de către Forţele Aeriene şi forţele pentru operaţii speciale. Timp de două zile au fost executate aceste manevre de exerciţiu în zona Câmpina – Proviţa de Jos -Drăgăneasa (survol şi apoi desant). Au fost executate manevre de survol în zona amintită cu elicopere. Manevrele au inclus şi exerciţii de desant pentru forţele tereste în zona bazinului Râului Proviţa, între dealuri, în condiţii speciale. Exerciţiul a urmărit executarea misiunilor în condiţii similare cu cele din zona Sibiului.

Exerciţiu a inclus şi desantarea şi apoi preluarea unor forţe speciale dintr-un elicopter Puma.

În cadrul exerciţiului elicopterele au simulat desantarea forţelor speciale în condiţii de teren accidentat.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

*