ActualitateArmată

Cum au votat trupele din Afganistan: poate fi o referinţă pentru votul Armatei?

Nu avem un reper oficial pentru votul militarilor la alegerile europarlamentare. Nu se poate realiza o statistică a votului pentru militarii Armati României. Din acest motiv eu consider că votul pe care l-au dat militarii români aflaţi în misiune în Afganistan poate constitui un reper important. O „hărtie de turnesol” pentru partide, pentru imaginea partidelor în rândul militarilor activi. Pentru că la această categorie ne referim: militarii activi.

În primul rând, potrivit votului dat de trupele din Afganistan, militari aflaţi în linia întâi şi reprezentativi pentru Armata României, partidul generalui Oprea nu există. Pe locul doi ca „vot negativ” se află PSD. Din cele 761 de persoane care au votat în Afganistan, 91% militari şi restul personal diplomatic şi alţii, PSD a primit din partea trupelor luptătoare 6,3% din voturi. Iar partidul de carton al lui Oprea nimic…

Rezultate alegeri EU 2019 Afganistan

O sursă credibilă, respectiv Radio România Actualităţi dar şi site-ul global-def.com indică următoarele rezultate pe care eu le consider reper pentru votul militarilor activi din Armata României:

  1. USR Plus 39,4%
  2. PNL 17,4%
  3. ProRomânia 12,2%
  4. PSD 6,3%
  5. Alde 3%
  6. Doi independenţi au mai fost votaţi de militarii din Afganistan: George Nicolae Simion (36 voturi) şi Gregoriana Tudoran (29 voturi).

Vot negativ al militarilor pentru PSD

Armata României, repectiv militarul activ, a sancţionat atitudinea PSD faţă de corpul militarilor. Asta luând în considerare singurul şi cel mai clar reper al votului militarilor: Afganistan. Acolo unde putem cuantifica foarte clar şi cu cifre votul.

Avem mai multe elemente care este foarte posibil să îi fi influenţat pe militarii activi:

  • Atacul la adresa şefului SMAp, generalul Nicolae Ciucă. O figură emblematică pentru militari, un om corect care a fost târât de PSD în două proceste ingrate. Un general care şi-a câştigat stelele în mod corect, în luptă, cu studii, inclusiv cu pregătire în SUA. Un general pe care PSD a dorit să îl umilească, să îl scoată la pensie incorect. Singurul militar din Armata României care a fost sancţionat şi suspendat fără a fi vinovat personal de ceva.
  • Momentul în care ministrul apărării PSD Gabriel Leş îşi consulta telefonul în timp ce primea onorul trupelor întoarse din misiune din Afganistan.
  • Eşecul principalelor programe de înzestrare: promise şi neonorate.
  • Bugetul real al apărării: sub 2%, respectiv 1,85% execuţie bugetară. Cele două procente nu au fost realizate, îndeplinite, în ultimii doi ani. Inechitatea salariilor: una primesc militarii din NATO şi alte salarii militarii Armatei României. Militarii români (activi) sunt platiţi PROST.

Concluzie pe votul militarilor

Orice partid va veni la guvernare este necesar să respecte Armata României. Şi pentru a fi mai clar: la vot şi în spectrul social armata nu înseamnă doar 78.000 de militari. Militarii activi au familii care vor vota cu cine le spune „capul familiei”. Şi reţineţi: sunt votanţi activi. Înmulţiţi cu 4 şi veţi avea 312.000 voturi.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

*

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress